Διορισμοί, Πανεπιστήμια, Διορισμοί ΤΕΙ, Διορισμοί ΑΕΙ Διορισμοί σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Διορισμοί σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν επί επτά χρόνια τα 195 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) των ΑΕΙ, δόθηκε με αποφάσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σίας Αναγνωστοπούλου. Οι σχετικές αποφάσεις αφορούσαν εκκρεμείς διορισμούς από το 2009 έως σήμερα, κυρίως στα ΤΕΙ και δίνουν τέλος στην αγωνία των ενδιαφερομένων που ενώ είχαν εκλεγεί, δεν είχαν διοριστεί. Το προσωπικό αυτό θα ενισχύσει το εκπαιδευτικό και εργαστηριακό έργο των πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Τιςεπόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επί των ενστάσεων μικρού αριθμού ενδιαφερομένων, ώστε να ολοκληρωθεί η και τυπικά η σχετική διαδικασία για όλους.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε:


«Είμαι διπλά ικανοποιημένη σήμερα. Από τη μια πλευρά λύνεται η υπόθεση της ομηρίας των ανθρώπων τόσων ετών και σταματά η αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους. Από την άλλη, με τη διαδικασία ολοκλήρωσης των διορισμών εκπαιδευτικού και τεχνικού προσωπικού στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ενισχύεται το έργο τους με τη στελέχωσή τους σε προσωπικό με προσόντα. Σε μια δύσκολη περίοδο για τα δημοσιονομικά της χώρας, αντίθετα με τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, εμείς αναγνωρίζουμε την ανάγκη για ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, αναγνωρίζουμε την ανάγκη στελέχωσης των ΑΕΙ».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr