Συμμάζεμα, Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, πρόεδρος, Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου, Παιδεία, Α. Λιάκος Συμμάζεμα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ προτείνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία

Συμμάζεμα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ προτείνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Α. Λιάκος

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία Α. Λιάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαβάστε παρακάτω τι ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Τα πανεπιστήμια είναι χτισμένα ως επί το πλείστον ευκαιριακά, σαν τα αυθαίρετα και χωρίς σχέδιο σπίτια.  Σχολές με πλήθος τμημάτων, σχολές με ένα-δυο τμήματα, τμήματα γιγαντιαία και με μεγάλο εύρος, άλλα τμήματα ετερόκλητων ειδικοτήτων που θα έπρεπε να είναι μεταπτυχιακό πρόγραμμα, τμήματα με ελάχιστο προσωπικό και στενό εύρος αντικειμένου, με αλληλεπικαλυπτόμενα προγράμματα. Πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ φυτεμένα εική και ως έτυχε, στη λογική του 80 κάθε πόλη και πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και τμήμα.  


Δεν θέλει ένα συμμάζεμα όλο αυτό; Εκτός τούτου μέσα στο πανεπιστήμιο, δεν πρέπει να υπάρχει κινητικότητα των φοιτητών, δυνατότητα συνδυασμού ειδικοτήτων στο πτυχίο, κύριας και δευτερεύουσας ειδικότητας κ.ο.κ., πώς θα γίνουν όλα αυτά; Αυτού του τύπου η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν μπορεί να αντέξει σε μεγάλες μεταβολές και δύσκολους καιρούς. Αν δεν αλλάξει, θα αποσυντεθεί.

Οι προτάσεις μας εδώ αφορούν τόσο την αναμόρφωση του χάρτη, όσο και τη δημιουργία κοινού χώρου έρευνας και εκπαίδευσης, γιατί και στην έρευνα έχουν δρομολογηθεί μεγάλες αλλαγές.

Δείτε LIVE στα ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ/Foititikanea.gr, τη πρώτη δημόσια συζήτηση του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία (Θα μεταδοθεί ζωντανά ΕΔΩ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr