Τα νέα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν! Τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια

Τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν - Τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια 

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, για τον Κορωναϊό για τα πρόσθετα μέτρα για τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Πιο αναλυτικά ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον κ. Τσιόδρα τα νέα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κοροναϊό και με σκοπό την προστασία των ευπαθών ομάδων. Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.


Α. Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. --(όποιο Ίδρυμα προβεί σε αναστολή της εκπαιδευτικής του λειτουργίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση με συνεχής ροή ειδήσεων μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι)--.

B. Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ για 4 εβδομάδες

Γ. Αναστολή συνεδρίων για 2 εβδομάδες

Δ. Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών για 4 εβδομάδες

Ε. Αθλητικές εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών για 2 εβδομάδες

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Κλειστά για 10 ημέρες τα Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, Κολέγια, Σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο!

Δημοσιεύθηκε πριν από λίγο η απόφαση με ΦΕΚ η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού (--δλδ. Πανεπιστημίων, ΙΕΚ, Κολεγίων, Σχολείων--), των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου, εξαιρουμένων των διοικητικών υπηρεσιών καθώς και των φοιτητικών εστιών, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για το χρονικό διάστημα από 9.3.2020 έως και 18.3.2020. Περισσότερα εδώ.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΘ. ΣΩΤ, ΤΣΙΟΔΡΑ

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μετάδοση του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, έχουμε περισσότερα από 106.000 κρούσματα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Σε αυτή τη φάση, τα μέτρα μας έχουν ως επίκεντρο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου.

Ανακοινώνονται περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Τα μέτρα αυτά είναι τα κατωτέρω:

• Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.

• Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

• Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.

• Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Τέλος, ανακοινώνονται 7 νέα κρούσματα της νόσου, που αφορούν Έλληνες πολίτες.

Τα 6 από τα 7 συνδέονται επιδημιολογικά με προηγούμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ για το ένα η ιχνηλάτηση επαφών συνεχίζεται.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr