Υπουργείο Παιδείας: Σε Πανεπιστήμια-ΤΕΙ θα δοθούν 12,5 εκατ. ευρώ από τα «κλεμμένα»

Τα «κλεμμένα» χρήματα, αυτά δηλαδή που επιστράφηκαν στο Δημόσιο καθώς ήταν προϊόν μίζας ή δεδηλωμένης παράνομης πράξης, πιάνουν τόνο.

Ένα σημαντικό μέρος αυτών (12,5 εκατ. ευρώ) θα διατεθούν από το υπουργείο Παιδείας σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες τους, προμήθεια πετρελαίου και σίτιση των φοιτητών.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η ενίσχυση μάλιστα, που θα δοθεί σε Πανεπιστήμια - ΤΕΙ για τις ανάγκες σίτισης των φοιτητών, εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη διευκόλυνση της συνέχισης των σπουδών μεγάλου αριθμού φοιτητών από χαμηλά οικονομικά στρώματα που σπουδάζουν -κυρίως- σε ιδρύματα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.


Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με έγγραφό του προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενημερώνει ότι το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί ως εξής:

  • 2 εκατ. ευρώ θα δοθεί για προμήθεια καυσίμων για δαπάνες θέρμανσης των πανεπιστημίων, των τεχνολογικών ιδρυμάτων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, με ιδιαίτερο βάρος στα ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας.
  • 3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις λειτουργικές δαπάνες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού (1.750.000) θα απορροφηθεί από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ 1,1 εκατ. ευρώ θα πάει προς τα ΤΕΙ.
  • Το ποσό των 2,5 εκατ. θα δοθεί για δαπάνες σίτισης φοιτητών πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω των τρεχουσών οικονομικών δυσκολιών.
  • 2 εκατ. θα πάνε για δαπάνες λειτουργίας και κάλυψη εφημεριών των δύο εποπτευόμενων από το υπουργείο Παιδείας πανεπιστημιακών νοσοκομείων (Αιγινήτειο και Αρεταίειο).
  • Ακόμη, 2 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση και την ανάπτυξη προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, ενώ 1 εκατ. για κάλυψη αναγκών των ερευνητικών κέντρων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr