Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στην επιχειρηματική αξιοποίηση των άδειων κτηρίων του Ιδρύματος

Καμπάνια ενάντια στην επιχειρηματική αξιοποίηση των άδειων κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης και υπέρ της χρήσης τους για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών φοιτητών και εργαζομένων του ιδρύματος και κατοίκων των Χανίων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτονικής, όπως γράφουν τα Χανιώτικα Νέα.

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν τη Γαλλική Σχολή στη Χαλέπα, το κτήριο της πρυτανείας στη Παλιά Πόλη, το Κτήριο Παπαδόπετρου στο κέντρο των Χανίων ύψωσαν πανό και μοίρασαν φυλλάδια με τις θέσεις τους στον κόσμο.

«Με την κίνηση αυτή θέλαμε να αναδείξουμε το ότι την στιγμή που οι ανάγκες των φοιτητών, των εργαζομένων γενικότερα σε σίτιση, στέγαση, στα μαθήματα, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες είναι τεράστιες τα κτήρια που ανήκουν στο Πολυτεχνείο και βρίσκονται μέσα στην πόλη άλλα παρακμάζουν και για άλλα προετοιμάζεται η επιχειρηματικής τους αξιοποίηση» δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Γιώργος Τζήμας.


Ο φοιτητής σημείωσε πως «σύμφωνα με τις Πρυτανικές αρχές η Γαλλική Σχολή και το Κτήριο Παπαδοπέτρου θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες ιδιωτικών εταιρειών προκειμένου να έχει κάποια έσοδα το Πολυτεχνείο. Αντί να καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του ιδρύματος, αντί το δημόσιο να στηρίζει πραγματικά τα ιδρύματα επιχειρείται η είσοδο επιχειρήσεων στα κτήρια των σχολών. Κτήρια που θα μπορούσαν να καλύψουν τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες.»

Αναφορικά με τη καμπάνια ενημέρωσης ο κ. Τζήμας επισήμανε πως ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι του Πολυτεχνείου, οι επισκέπτες της Γαλλικής Σχολής, ο κόσμος που περνάει ή αναπτύσσει δραστηριότητα κοντά στο κτήριο Παπαδοπέτρου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr