Κινητοποίηση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Πρυτανεία

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Χανίων την Δευτέρα 30 Μάρτη στις 10 το πρωί πραγματοποιεί ο Σύλλογος Φοιτητών απαιτώντας να δοθεί τώρα το επίδομα ενοικίου.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα στην κινητοποίηση ο Σύλλογος των Φοιτητών του Πολυτεχνείου τονίζει:

«Συναγερμός! Κανείς να μη πεταχτεί έξω από το σπίτι του!


Να δοθεί τώρα το επίδομα ενοικίου!

Το επίδομα ενοικίου των 180 ευρώ που δικαιούνται 137 φοιτητές έχει να δοθεί 3 ολόκληρους μήνες! Μεγάλη μερίδα φοιτητών που το λαμβάνουν δε μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους και έχουμε κρούσματα φοιτητών που πετιούνται έξω από το σπίτι τους.

Μας κλέβουν τα όνειρα να σπουδάσουμε και να ασχοληθούμε με αυτό που αγαπάμε! Τα πανεπιστήμια μας συνεχίζουν να υποχρηματοδοτούνται, δεν έχουν επιστρέψει τα κλεμμένα των αποθεματικών με το Πολυτεχνείο να χάνει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση λέει ότι δε θα δώσει κανένα έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες των πανεπιστήμιων.

Μετατρέπουν τις σχολές μας σε επιχειρήσεις που λειτουργούν όχι για να προσφέρουν δωρεάν και ολοκληρωμένη μόρφωση αλλά όπως μια επιχείρηση με κριτήριο το κέρδος! Κόβουν ότι κοστίζει, και χρηματοδοτούν μόνο ότι φέρνει έσοδα. Κόστος γι' αυτούς είναι να μπορούμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, είναι να σπουδάζουμε δωρεάν! Κάθε φοιτητής για να σπουδάσει πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τεράστια έξοδα για σίτιση - στέγαση - μεταφορές - αναλώσιμα στα εργαστήρια. Όποιος δεν έχει απλά δεν έχει δικαίωμα στις σπουδές! Μας κάνουν πελατεία που αγοράζει μόρφωση!

Η υποκρισία της πρυτανείας δεν έχει όρια. Από τη μια λένε ότι φταίνε γραφειοκρατικά κολλήματα, ότι εμείς θέλουμε αλλά δε μπορούμε και από την άλλη στηρίζουν όλα αυτά που βάζουν φραγμούς στις σπουδές μας. Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα ενάντια στους μειωμένους προϋπολογισμούς και στο κούρεμα των αποθεματικών αλλά τα ψήφιζαν με χέρια και πόδια. Στηρίζουν φανατικά το "αυτόνομο" πανεπιστήμιο, που είναι ανοιχτό για τις επιχειρήσεις και κλειστό για τους φοιτητές. Δίνουν εκατομμύρια ευρώ στη συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις σε ερευνητικά που φέρνουν τεράστια κέρδη, προτιμούν να δημιουργήσουν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το κολυμβητήριο αντίκρυ του Πολυτεχνείου, για να τις αξιοποιήσουν επιχειρηματικά από το να αξιοποιήσουν υποδομές του Πολυτεχνείου για να φιλοξενήσουν φοιτητές. Την ίδια στιγμή κόβουν ακόμα και το μικρό επίδομα των 180 ευρώ από 137 φοιτητές. Εκεί δεν υπάρχουν γραφειοκρατικά κολλήματα. Εκεί όλως τυχαίος όλα τρέχουν ρολόι!

Δε θα ανεχτούμε να μας κλέβουν τα όνειρα!

Να δοθεί τώρα το επίδομα ενοικίου!

Διεκδικούμε:

Να δοθεί τώρα το επίδομα ενοικίου για τους 3 μήνες

Να αυξηθεί το επίδομα ενοικίου στα 300 ευρώ».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr