Φοιτήτρια προγραμμάτισε και σχεδίασε ηλεκτρονικό παιχνίδι και διακρίθηκε σε διαγωνισμό της Microsoft [ΦΩΤΟ]

Προγραμμάτισε, σχεδίασε, έφτιαξε το story, παρουσίασε το δικό της ηλεκτρονικό παιχνίδι και κέρδισε μία υποτροφία στο Αμερικανικό Κολλέγιο σε διαγωνισμό της “Microsoft”, η 25χρονη Χανιώτισσα φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης Ελένη – Αγγέλα Βερυκοκίδη.

Στο πλαίσιο της διπλωματικής της, η νεαρή κοπέλα δημιούργησε το ηλεκτρονικό παιχνίδι “Penguin Run”, στο οποίο ο παίκτης διασκεδάζει με τις περιπέτειες ενός πιγκουίνου, που αναζητά τον θησαυρό. «Ηταν ένας διαγωνισμός για την ανάπτυξη παιχνιδιού (game development) στην Ελλάδα, μία εφαρμογή συμβατή για τους υπολογιστές και τα κινητά της Μicrosoft. Συμμετείχαν κυρίως νέοι φοιτητές και όχι μόνο», λέει η κα Βερυκοκίδη στα “Χανιώτικα Νέα”.

Για να πετύχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και να πάρει την υποτροφία απ’ το Αμερικανικό Κολλέγιο η φοιτήτρια του Πολυτεχνείου εργάστηκε σκληρά. «Τα γραφικά, τα μοντέλα, το story και ο προγραμματισμός ήταν δική μου δημιουργία. Μου πήρε έναν χρόνο για να το φτιάξω. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να μάθω. Τους τελευταίους τρείς μήνες πριν τον διαγωνισμό δούλευα 8 ώρες. Τώρα μέσα σε 2 ημέρες φτιάχνω μία πίστα ολοκληρωμένη. Βέβαια όλα αυτά, επειδή ήταν η δική μου διπλωματική, γιατί αν η δουλειά ήταν ομαδική, θα ήταν ακόμα καλύτερη», λέει η φοιτήτρια.


Η Ελενη έχει ετοιμάσει και μία εφαρμογή του παιχνιδιού της για Android, ενώ επιθυμεί να εξελίξει περισσότερο το παιχνίδι προσθέτοντας μερικές ιδέες παραπάνω, περισσότερες “πίστες”, να εργαστεί πάνω σε τρισδιάστατες εφαρμογές (oculus) και να διορθώσει τα όποια λάθη. Η απήχηση του παιχνιδιού ήταν πολύ καλή (1.000 downloads τον πρώτο μήνα) παρ’ ότι κυκλοφορούν χιλιάδες παιχνίδια στο Διαδίκτυο. «Θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τέτοιες εφαρμογές ή και να δουλέψω σε κάποια εταιρεία», υπογραμμίζει, όσο για τη συμβουλή της σε παιδιά που ολοκληρώνουν τώρα τις σπουδές τους και θέλουν να προχωρήσουν σε αυτόν τον τομέα είναι να «κυνηγήσουν αυτό που τους αρέσει και θα το πετύχουν».

Μπορείτε να κατεβάστε το 3d παιχνίδι δωρεάν στον υπολογιστή σας (win 8.1) από το windows store ή για το κινητό (win phone).

Φοιτήτρια προγραμμάτισε και σχεδίασε ηλεκτρονικό παιχνίδι και διακρίθηκε σε διαγωνισμό της Microsoft [ΦΩΤΟ]

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr