Κινητοποίηση φοιτητών ΤΕΙ και Πολυτεχνείου Κρήτης

Κινητοποίηση φοιτητών ΤΕΙ και Πολυτεχνείου Κρήτης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Χανίων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης εκπρόσωποι φορέων της εκπαίδευσης με αφορμή την έλλειψη στέγης που υπάρχει στην πόλη και τη δυσκολία στην εξεύρεση κατοικίας που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται στα Χανιά, καθώς και φοιτητές που εισάγονται στο Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ.

«Θέλουμε με τη σημερινή μας κινητοποίηση να αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει σε μια πόλη που "διώχνει" εκπαιδευτικούς και φοιτητές», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Βασίλης Λιόντος.


«Υπάρχει έλλειψη στέγης στην πόλη και δεν βρίσκονται διαθέσιμα σπίτια. Έχει καταντήσει σαν κακόγουστη φάρσα να ζητούν από έναν εργαζόμενο εκπαιδευτικό 450 ευρώ για μια γκαρσονιέρα», επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σεραφείμ Ρίζος.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και των ΤΕΙ.

«Ζητάμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την 2η και 3η φάση του προγράμματος ανέγερσης κατοικιών στη φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου και να υπάρξει περισσότερη μέριμνα για τη φοιτητική στέγη», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των φοιτητών Θωμάς Σαμούτης.

«Με την κινητοποίησή μας θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ζητάμε αξιοπρεπείς συνθήκες εκπαίδευσης», επεσήμανε από την πλευρά του ο φοιτητής των ΤΕΙ Κώστας Καλατζής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr