Η ΔΑΠ δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2017 στο Οικονομικό του Παν. Πελοποννήσου

Η ΔΑΠ δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2017 στο Οικονομικό του Παν. Πελοποννήσου

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τρίπολης καλεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου να μην αναγνωριστεί το αποτέλεσμα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τονίζει σε ανακοίνωση της:


«Την απάντηση σε όλες αυτές τις πρόχειρες και υπόγειες πρακτικές, έδωσαν οι ίδιοι οι φοιτητές μέσω της αποχής τους.

Καλούμε όλη την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα αυτά, ώστε μέσα από την μαζική συμμετοχή στις επίσημες φοιτητικές εκλογές, να δώσουμε ένα τέλος στην απαξίωση και τον μηδενισμό του φοιτητικού συλλόγου».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φοβίες μας για το μέλλον του φοιτητικού μας συλλόγου, αφενός από την αντικαταστατική γενική συνέλευση που από την αρχή καταγγείλαμε λόγω της μη έγκαιρης ενημέρωση, της μηδενικής συμμετοχής των φοιτητών και της έλλειψης των επίσημων πρακτικών (μέσα από τα οποία αποδεικνύεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φοιτητικού συλλόγου) και αφετέρου ύστερα από την σημερινή παρωδία που ακολούθησε, την οποία οι μοναδικοί συμμετέχοντες ΟΜΑΔΑ-ΑΡ.ΕΝ προσπαθούν να βαφτίσουν φοιτητικές εκλογές.

Την απάντηση σε όλες αυτές τις πρόχειρες και υπόγειες πρακτικές, έδωσαν οι ίδιοι οι φοιτητές μέσω της αποχής τους. Ενώ στις περσινές φοιτητικές εκλογές σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα ψήφισαν 228 φοιτητές του τμήματος οικονομικών επιστημών, φέτος συμμετείχανε μόνο 103 φοιτητές εκ των οποίων 6 ήταν λευκά και 2 άκυρα.

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι μόνο μέσα από έγκυρες και διαφανείς διαδικασίες και φυσικά με την συμμετοχή όλων των φοιτητών μπορεί ο φοιτητικός σύλλογος να αποκτήσει και πάλι την ζωντάνια που είχε τα προηγούμενα χρόνια. 

Καλούμε όλη την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα αυτών, ώστε μέσα από μία μαζική σε συμμετοχή φοιτητών γενική συνέλευση, η οποία θα οριστεί από το επόμενο άμεσο διάστημα, να αποφασίσουμε για το μέλλον του συλλόγου μας βάζοντας ένα τέλος στην απαξίωση και τον μηδενισμό».

Διαβάστε ακόμη: Πρόωρες φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα τα νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017 ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr