φοιτητές, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρέσβης της Ιορδανίας Σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μίλησε ο πρέσβης της Ιορδανίας

Σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μίλησε ο πρέσβης της Ιορδανίας

Στην Τρίπολη βρέθηκε χθες ο πρέσβης της Ιορδανίας Fawwaz Al Eitan, προσκεκλημένος του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο ξένος διπλωμάτης μίλησε σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου για την χώρα του και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.


Ο πρέσβης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και μεταξύ άλλων σημείωσε πως, η Ιορδανία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων και γνωρίζει το πρόβλημα. Βέβαια, εξήγησε πως υπάρχουν ιδιαιτερότητες, αφού στην περίπτωση της χώρας του, πρόκειται για ομόγλωσσους και ομόθρησκους, ενώ για την Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Επεσήμανε πάντως, πως το πρόβλημα είναι διεθνές και θα λυθεί μόνο σε πολιτικό επίπεδο, ενώ απαιτείται η παροχή βοήθειας στις χώρες που δέχονται πρόσφυγες, αν και η μόνη λύση είναι η επιστροφή των προσφύγων στις χώρες τους.

«Χρειάζεται πολύ δουλειά και με σοβαρό τρόπο αντιμετώπιση του όλου θέματος», δήλωσε ο πρέσβης της Ιορδανίας και συμπλήρωσε πως «στις περισσότερες περιπτώσεις οι πρόσφυγες μένουν στις χώρες πάνω από δεκαετία».

Επιπλέον, ο διπλωμάτης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη συνεργασιών όχι μόνο μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας του, αλλά και μεταξύ της Κύπρου, στο πλαίσιο των τριμερών σχέσεων. Συνεργασίες που μπορεί να έχουν εμπορικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα με ανταλλαγές φοιτητών, αφού πολλοί Ιορδανοί έχουν σπουδάσει σε Ελληνικά Πανεπιστήμια και αρκετοί εξ αυτών έχουν αναλάβει και κυβερνητικές θέσεις, με την επιστροφή τους στην Ιορδανία.

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr