Δύο αλλαγές στο Νομοσχέδιο ζητά η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Δύο αλλαγές στο Νομοσχέδιο ζητά η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη και τη λειτουργίας του Τμήματος Φυσιοθεραπείας στη Σπάρτη ζητά η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:


«Το μέτρο και η σοβαρότητα, decorum e gravitas, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες της ηγεσίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το όραμα και η προοπτική ανάπτυξης και διεύρυνσης του Ιδρύματός μας ακολουθούν τις επιλογές του διαλόγου, της συνεργασίας και της προσέλκυσης καινοτόμων γνωστικών πεδίων.

Το ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να αποτελέσει τη βάση του σχεδιασμού επέκτασης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ειδικότερα τα ζητήματα:

  1. Της μεταφοράς του Τμήματος Νοσηλευτικής στην Τρίπολη με ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Φυσιοθεραπείας στη Σπάρτη και
  2. Της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη και άμεση αναβάθμιση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

αποτελούν εχέγγυα βιώσιμης ανάπτυξης και πρωτοπορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η Πρυτανεία θα στηρίξει εμπράκτως και επί της ουσίας τα αιτήματα όλων των Τμημάτων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος κατά την επικείμενη επεξεργασία του νομοσχεδίου».

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο Νόμου προβλέπει:

  • Σχολή Επιστημών Υγείας, με έδρα την Τρίπολη, στην οποία εντάσσονται τα τμήματα Δημόσιας Υγείας και Φυσικοθεραπείας, με την ίδια έδρα.
  • Σχολή Μηχανικών, με έδρα την Πάτρα, στην οποία θα υπάγεται το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, με έδρα την Τρίπολη.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκπέμπει SOS

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr