Εννέα Σχολές και 22 Τμήματα θα αποτελούν το νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ομόφωνα τα δύο τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα συμφώνησαν στη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίαση της "Επιτροπής Γαβρόγλου” την Πέμπτη, στην Τρίπολη.

Τα μέλη της επιτροπής ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί τελευταία και αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσει η συγχώνευση, με τη σύνταξη πορίσματος, το οποίο σύμφωνα με την "Ελευθερία" θα παραδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα στα χέρια του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με την απόφαση-πρόταση προς τον υπουργό, το νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου περιλαμβάνει:

α) Εννέα Σχολές (παραμένουν όσες και σήμερα).

β) Είκοσι δύο (22) τμήματα, από 15 που λειτουργούν σήμερα, δηλαδή 7 περισσότερα.

γ) Ο τίτλος του παραμένει "Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου".

δ) Η έδρα του θα είναι στην Τρίπολη.

Από την συνεδρίαση απουσίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, καθηγητής Αντώνης Μπόγρης, καθώς βρισκόταν στο εξωτερικό.

Στόχος του υπουργού Κ. Γαβρόγλου είναι το σχέδιο νόμου να ψηφιστεί στις αρχές του 2019. Αναμένεται να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου.

Τα 22 τμήματα του νέου Πανεπιστημίου θα ενταχθούν στο νέο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.

Σε δήλωσή του στην "Ελευθερία", ο πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου Ιωάννης Καπόλος σημείωσε: «Τα πράγματα πήγαν όπως θα θέλαμε. Είναι αρκετό έως πολύ καλό αυτό που συμφωνήθηκε. Παραμένουν όλα τα τμήματα στην Καλαμάτα και προτείνεται να δημιουργηθούν και καινούργια».

Την "Επιτροπή Γαβρόγλου” για τη συγχώνευση του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου απαρτίζουν οι:

1) Αθανάσιος Κατσής, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ιδρύματος.

2) Γεώργιος Ανδρειωμένος, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ιδρύματος.

3) Γεώργιος Λέπουρας, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ιδρύματος.

4) Αστέριος Τσιάρας, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ιδρύματος.

5) Σοφία Ζυγά, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του ιδρύματος.

6) Ιωάννης Καπόλος, πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ιδρύματος.

7) Ευστράτιος Γεωργόπουλος, αντιπρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.

8) Γεώργιος Σταθάς, αντιπρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.

9) Δημήτριος Πετρόπουλος, αντιπρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.

10) Κωνσταντίνος Τσούντας, κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ιδρύματος.

11) Αντώνιος Μπόγρης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr