Πρακτική Άσκηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μέσω ERASMUS+ (ΑΙΤΗΣΕΙΣ)

Πρακτική Άσκηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μέσω ERASMUS+ (ΑΙΤΗΣΕΙΣ)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+ δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες) των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση στο εξωτερικό (ελάχιστη διάρκεια 2 μήνες) και με πλήρη αναγνώριση για το χρονικό διάστημα του έργου τους.  

Ο προγραμματισμός αφορά σε μετακινήσεις που θα ξεκινήσουν το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ του Aκαδημαϊκού Έτους 2018/19 και δικαίωμα συμμετοχής έχουν και:


  • οι φοιτητές που μετακινήθηκαν για σπουδές ή πρακτική άσκηση κατά το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Erasmus (ωστόσο η περίοδος μετακίνησής τους θα πρέπει να συνυπολογίζεται στο ανώτατο όριο μετακίνησης των 12 μηνών. Το ίδιο ισχύει και για τους zero grant φοιτητές). 
  • οι πρόσφατοι απόφοιτοι στο πρώτο έτος της αποφοίτησής τους με  την προϋπόθεση να έχει εγκριθεί η αίτησή τους την οποία θα έχουν υποβάλει όσο είναι φοιτητές στο τελευταίο έτος και να έχει οριστικοποιηθεί η αποδοχή τους από τον φορέα υποδοχής όσο διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες διαχείρισης του Προγράμματος, η Πρακτική Άσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε:

- Κάθε δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση που έχει οικονομικές δραστηριότητες, ανεξάρτητα από το μέγεθος, το νομικό καθεστώς, ή τον οικονομικό τομέα στον οποίο λειτουργεί, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής οικονομίας. 

-  Σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης με τα οποία υπάρχει Διαπανεπιστημιακή Συμφωνία στην οποία προβλέπεται κινητικότητα για Πρακτική Άσκηση. Στο πλαίσιο αυτό ο φοιτητής δεν μετακινείται για σπουδές, αλλά πρόκειται να αποκτήσει εργασιακή εμπειρία. Εφαρμόζονται, λοιπόν, οι κανόνες για τοποθέτηση Πρακτικής Άσκησης. 

ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Δεν θεωρούνται επιλέξιμοι οργανισμοί υποδοχής για πρακτική άσκηση οι εξής φορείς:

- Οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλοι φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων μονάδων (ο εξαντλητικός τους κατάλογος διατίθεται στο  (ec.europa.eu/institutions/index_en.htm)

- Οργανισμοί οι οποίοι διαχειρίζονται προγράμματα της Ε.Ε. (με στόχο την αποφυγή πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων ή/και διπλής χρηματοδότησης)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

  1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος: διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή www.uop.gr/erasmus
  2. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (Ζητείται αυτεπάγγελτα με τη συναίνεση του αιτούντος]
  3. Αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας
  4. Εάν έχει οριστικοποιηθεί ο φορέας υποδοχής, υποβάλλεται βεβαίωση αποδοχής από τον Οργανισμό Υποδοχής και περιγραφή του αντικειμένου Πρακτικής Άσκησης. [Σε κάθε περίπτωση, εξετάζεται η συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου των σπουδών με το έργο της Πρακτικής Άσκηση].

Συμπληρωματικά για μεταπτυχιακούς φοιτητές: Έγγραφο σύμφωνης γνώμης από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος 

Συμπληρωματικά, για υποψήφιους διδάκτορες: Έγγραφο σύμφωνης γνώμης από την Τριμελή Επιτροπή

Προσοχή: Οι φοιτητές πριν την υποβολή της αίτησής τους καλούνται να επικοινωνήσουν με τους Ακαδημαϊκούς Συντονιστές Erasmus των Τμημάτων τους.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Γραφείο Erasmus: 

√ Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή

√ Μέσω fax: 27520 96128

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

  • Οι αιτήσεις πρωτοκολλούνται από το Γραφείο Erasmus και διαχωρίζονται ανά Τμήμα.
  • Αποστέλλονται στους Τμηματικούς Συντονιστές Erasmus οι οποίοι βάσει των κριτηρίων επιλογής, όπως π.χ. ακαδημαϊκή επίδοση, αριθμός οφειλομένων μαθημάτων, έτος σπουδών (προηγούνται οι φοιτητές των τελευταίων ετών), γνώση ξένης γλώσσας, συνάφεια αντικειμένου σπουδών και σχεδίου πρακτικής άσκησης, αξιολογούν τις αιτήσεις και συμπληρώνουν στο ειδικό έντυπο: α) πίνακα επιλεγέντων φοιτητών (αξιολογική σειρά) και β) πίνακα επιλαχόντων φοιτητών (αξιολογική σειρά). Οι αιτήσεις οι οποίες απορρίπτονται καταγράφονται στο ειδικό έντυπο με σαφή αναφορά στο λόγο απόρριψης. Tα κριτήρια αξιολόγησης έχουν αναρτηθεί στον σύνδεσμο  http://www.uop.gr/erasmus/index.php?option=com_content&view=article&id=489&Itemid=41 
  • Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται από το Γραφείο Erasmus μέσω:
    α) αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (email) στους αιτούντες και β) ανάρτησης των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.uop.gr/erasmus/
     

Ο τελικός αριθμός των φοιτητών του Ιδρύματος που θα μετακινηθούν για Πρακτική Άσκηση θα οριστικοποιηθεί βάσει των διαθέσιμων χρηματικών υπολοίπων του Προγράμματος  Erasmus+. Σημειώνεται επίσης ότι εάν τα χρηματικά υπόλοιπα δεν επαρκούν- και λαμβάνοντας υπόψιν την αξιολογική σειρά κατάταξης των υποψηφίων- θα δίνεται προτεραιότητα σε υποψηφίους που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μετακίνηση. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραφείο Εrasmus Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 

Βασ. Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη, 211 00 Ναύπλιο, τηλ. 27520 96130, fax 27520 96128, 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr