Πνίγηκε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά και Πατρών Πέτρος Ντούσκος Πνίγηκε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Πατρών Πέτρος Ντούσκος

Πέθανε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Πατρών Πέτρος Ντούσκος

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Πατρών Πέτρος Ντούσκος έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή του Καναλίου Πρέβεζας, κατά πάσα πιθανότητα από πνιγμό. Ο Πέτρος Ντούσκος ήταν 76 ετών, πολυγραφότατος, βαθιά πολιτικοποιημένος και διανοούμενος, ενώ στο παρελθόν ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νομό Πρέβεζας.

Ο Πέτρος Ντούσκος γεννήθηκε στο χωριό Χειμαδιό του Δήμου Ζαλόγγου, Νομού Πρέβεζας, και από το 1992 ήταν επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ήταν πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός και πτυχιούχος Πολιτικός Επιστήμονας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοικητική των Επιχειρήσεων και ήταν επίσης διδάκτωρ των Οικονομικών Επιστημών. Δίδαξε σε σημαντικό αριθμό Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και υπηρέτησε σε πολλές επιστημονικο – διοικητικές και ερευνητικές θέσεις, μεταξύ των οποίων ως Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας της Ελλάδας, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας και Πολιτικής, Μέλος της Διοίκησης του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών, Μέλος της Διοίκησης του Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου Φιλίας κ.ά. Ήταν μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων περιόδου 1967-1974. Είχε τιμηθεί με επίσημες διακρίσεις, κοινωνικού και κρατικού χαρακτήρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Το τελευταίο αντίο στον Καθηγητή Πέτρο Ντούσκο, από συγγενείς και φίλους, θα δοθεί αύριο, Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 11 το πρωί στο χωριό καταγωγής του, το Χειμαδιό.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr