Απόφαση για κατάληψη στο ΠΑΠΕΙ

Απόφαση για κατάληψη στο ΠΑΠΕΙ

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσε ο Φοιτητικός Σύλλογος την Τετάρτη 23/10.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, το ίδρυμα θα τελεί υπό κατάληψη την Πέμπτη 24/10, την Παρασκευή 25/10 και την Πέμπτη 31/10.


Νέα Γενική Συνέλευση προγραμματίστηκε για τις 06/11/2019.

Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Δίνουμε συνέχεια και κλιμάκωση στον αγώνα μας, συναντιόμαστε και με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας με κατάληψη της σχολής την Πέμπτη και Παρασκευή 24-25/10
  • Πέμπτη 24/10 ημέρα ψήφισης ισοτιμίας ιδιωτικών κολλεγίων με πανεπιστήμια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης: Διοργάνωση συλλαλητηρίου φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 24/10, 12:00, Προπύλαια.
  • Συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στο συλλαλητήριο σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων 18:00 Προπύλαια. 
  • Μετά το συλλαλητήριο σύσκεψη συντονισμού φοιτητικών συλλόγων στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων για την οργάνωση των κινητοποιήσεων, ανταλλαγή πείρας και συνέχειας της αγωνιστικής δράσης.
  • Παρασκευή 25/10, 11:00 κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Απαιτούμε άμεση μετεγγραφή και στήριξη όλων των φοιτητών που έχουν κάνει αίτηση, έκτακτο κρατικό κονδύλι για να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική κατάσταση στις σχολές μας, άμεσα μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας, ούτε σκέψη για το νομοσχέδιο που διαγράφει φοιτητές και πολλαπλασιάζει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.
  • Τρίτη 29/10, κινητοποίηση 12:00 στη Πρυτανεία για τα υπέρογκα δίδακτρα στα Μεταπτυχιακά, να γίνουν δεκτοί τώρα όλοι οι μετεγγραφέντες φοιτητές, να λυθούν τα άμεσα και οξυμένα προβλήματα στις εστίες και στις αίθουσες που δεν χωράμε να κάτσουμε. 
  • Πέμπτη 31/10 διοργάνωση πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, με κλειστή σχολή.
  • 29-30/10 με ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου, των επιτροπών υλοποίησης της απόφασης του συλλόγου μέτρα για την οργάνωση, ενημέρωση φοιτητών για τη διεξαγωγή του πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου. 
  • Νέα Γενική συνέλευση 06/11 στις 13:00 στο Παλαιό αμφιθέατρο και ακύρωση των μαθημάτων 13.00-15.00.  

---------------

Η Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. στο διοικητικό συμβούλιο του Φ.Σ. Πανεπιστημίου Πειραιώς στα «Φοιτητικά Νέα»:

"Συνάδελφοι-ισσες

Είναι πολύ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο γεγονός ότι μετά από αρκετά χρόνια στο Πα.Πει., πραγματοποιήθηκαν δύο Γενικές Συνελεύσεις του Φοιτητικού Συλλόγου, με συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών από όλα τα έτη. Μάλιστα, στην τελευταία Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 23/10, πάρθηκε αγωνιστική απόφαση, με πολύμορφες δραστηριότητες, στη βάση του πλαισίου που στηρίζουν 14 Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την Αθήνα.

Οι διαδικασίες αυτές έχουν προκαλέσει ανησυχία και ενόχληση στην κυβέρνηση, που ξαμόλησε τους εκπροσώπους και τους υποστηρικτές της στη σχολή, για να συκοφαντήσουν και να επιτεθούν ενάντια στη συλλογική συζήτηση και διεκδίκηση των φοιτητών.  Στόχος όλων αυτών είναι να επικρατεί στα πανεπιστήμια "σιγή νεκροταφείου" και η κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίσει ανενόχλητη πάνω στο έδαφος που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, να υλοποιεί τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους "Γαβρόγλου" κλιμακώνοντας παράλληλα την επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών.

Γι’  αυτό και οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ στην 1η Γενική Συνέλευση, προσπάθησαν να «πείσουν» τους φοιτητές ότι «η κυβέρνηση σκύβει πάνω από τα προβλήματά μας», να νομιμοποιήσουν τα απαράδεκτα νομοσχέδια που φέρνει, και να στρέψουν το περιεχόμενο της συζήτησης στο «κατάληψη-αντικατάληψη». Γι’ αυτό και αξιοποίησαν κάθε μέσο, όπως ψέματα και συκοφαντίες, ακόμα και απειλές και εκβιασμούς φοιτητών μέσα από τηλεφωνήματα.

Ο φόβος και το μίσος που έχουν για τη συλλογική συζήτηση και τον αγώνα των φοιτητών φάνηκε μπροστά και στην 2η Γενική Συνέλευση, στην οποία κόντρα στον πόλεμο που εξαπέλυσαν ώστε να μην πραγματοποιηθεί, οι φοιτητές συμμετείχαν μαζικά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε αυτή τη συνέλευση  όχι μόνο δεν συμμετείχαν αλλά την ώρα της διεξαγωγής της κάθονταν έξω από την αίθουσα και φώναζαν στους φοιτητές ότι αυτό που γίνεται είναι παράνομο. Βέβαια, υπήρχαν και κάποιοι ΔΑΠίτες που ήταν μέσα στην αίθουσα και προσπαθούσαν, μάταια, να πείσουν τους φοιτητές να φύγουν.

Η στάση της ΠΑΣΠ, ήταν για ακόμα μια φορά αυτή της ουράς της ΔΑΠ, που στην προηγούμενη ΓΣ ψήφιζε το πλαίσιο της ΔΑΠ ενάντια στις κινητοποιήσεις και τώρα απείχε από τη διαδικασία όπως η ΔΑΠ. 

Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ ενοχλημένοι από το αγωνιστικό πλαίσιο πάλης που υπερψηφίστηκε, καταγγέλλουν την απόφαση του Συλλόγου μας ως παράνομη. Όμως η νομιμότητά της δεν κρίνεται από τα στελέχη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ αλλά από τη μαζική συμμετοχή και ψήφο εκατοντάδων φοιτητών  του ΠΑΠΕΙ στην ίδια τη Γενική συνέλευση.

Όλοι οι φοιτητές να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει κόντρα στην κυβερνητική πολιτική. 

Δίνουμε συνέχεια και κλιμάκωση στον αγώνα μας, συναντιόμαστε και με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας με κατάληψη της σχολής την Πέμπτη και Παρασκευή 24-25/10

Πέμπτη 24/10 ημέρα ψήφισης ισοτιμίας ιδιωτικών κολλεγίων με πανεπιστήμια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

  • Διοργάνωση συλλαλητηρίου φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 24/10, 12:00, Προπύλαια.
  • Συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στο συλλαλητήριο σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων 18:00 Προπύλαια.  
  • Μετά το συλλαλητήριο σύσκεψη συντονισμού φοιτητικών συλλόγων στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων για την οργάνωση των κινητοποιήσεων, ανταλλαγή πείρας και συνέχειας της αγωνιστικής δράσης. 

Παρασκευή 25/10, 11:00 κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Απαιτούμε άμεση μετεγγραφή και στήριξη όλων των φοιτητών που έχουν κάνει αίτηση, έκτακτο κρατικό κονδύλι για να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική κατάσταση στις σχολές μας, άμεσα μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας, ούτε σκέψη για το νομοσχέδιο που διαγράφει φοιτητές και πολλαπλασιάζει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Τρίτη 29/10, κινητοποίηση 12:00 στη Πρυτανεία για τα υπέρογκα δίδακτρα στα Μεταπτυχιακά, να γίνουν δεκτοί τώρα όλοι οι μετεγγραφέντες φοιτητές, να λυθούν τα άμεσα και οξυμένα προβλήματα στις εστίες και στις αίθουσες που δεν χωράμε να κάτσουμε.  

Πέμπτη 31/10 διοργάνωση πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, με κλειστή σχολή. 

29-30/10 με ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου, των επιτροπών υλοποίησης της απόφασης του συλλόγου μέτρα για την οργάνωση, ενημέρωση φοιτητών για τη διεξαγωγή του πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου.  

Νέα Γενική συνέλευση 06/11 στις 13:00 στο Παλαιό αμφιθέατρο και ακύρωση των μαθημάτων 13.00-15.00. 

Συμμετοχή στη πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ, της μόνης πανελλαδικής συσπείρωσης φοιτητικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα, τμημάτων και ετών, φοιτητών που παλεύει σταθερά  για τα σύγχρονα δικαιώματά μας ενάντια σε όσους μας τα στερούν. 

Εκλεγμένοι με την ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. στο διοικητικό συμβούλιο του Φ.Σ. Πανεπιστημίου Πειραιώς"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr