Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Οδικός χάρτης παρεμβάσεων στα Νησιά της Περιφέρειας Αττικής

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Οδικός χάρτης παρεμβάσεων στα Νησιά της Περιφέρειας Αττικής

Συνάντηση είχαν στην Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Πειραιώς ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Άγγελος Κότιος, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Γρηγόρης Χονδροκούκης με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη.

Ο Πρύτανης Άγγελος Κότιος επεσήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με σημαντικό επιστημονικό υπόβαθρο στα θέματα της νησιωτικότητας και της γαλάζιας ανάπτυξης, επιδιώκει σταθερά συνέργιες, που έχουν στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του νησιωτικού χώρου και πρότεινε να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής. 


Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Βασιλική Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη από την πλευρά της τόνισε τις μεγάλες προοπτικές για τον καθορισμό στρατηγικών δράσεων βιώσιμης οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης των νησιών του Αργοσαρωνικού της Τροιζηνίας - Μεθάνων και των Κυθήρων - Αντικυθήρων. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής και στην εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών, εθνικών και ιδιωτικών πόρων επ’  ωφελεία των νησιών της Περιφέρειας. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr