Προβληματική θα καταστεί η λειτουργία τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών

Προβληματική θα καταστεί η λειτουργία τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Εκατοντάδες φοιτητές επέλεξαν και φέτος για τις σπουδές τους το Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά η έλλειψη καθηγητών σε ορισμένα τμήματα καθιστά προβληματική τη λειτουργία τους.

Η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου μιλώντας στην «Πελοπόννησο» έκανε λόγο για «οξύ» πρόβλημα, εστιάζοντας κυρίως στα τμήματα Μαθηματικών, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Η/Υ. Σε κίνδυνο και ο πανεπιστημιακός χαρακτήρας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου εάν άμεσα δεν γίνουν προσλήψεις μελών ΔΕΠ.


«Από το 2009 έως το 2015 δεν είχαμε πάρει καμία θέση και από το 2015 έως σήμερα πήραμε περίπου 50 θέσεις. Δεν μας σώζουν βέβαια, αλλά είναι σημαντικό ότι ενισχύθηκαν τα τμήματά μας» μας είπε η κ. Κυριαζοπούλου εξηγώντας:

«Το πρόβλημα παραμένει οξύ διότι το Πανεπιστήμιό μας είναι ένα περιφερικό πανεπιστήμιο που πάντα είχε λιγότερες θέσεις από τα κεντρικά πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Γι' αυτό θέλω να τονίσω ότι όταν αρχίσουν να δίνονται θέσεις, εκείνο που πρέπει να λάβει υπ' όψιν της η όποια ηγεσία βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας ότι τα περιφερικά πανεπιστήμια πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο για να κρατήσουν τον κόσμο τους και για να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Πρέπει όλες οι πολιτικές ηγεσίες να καταλάβουν ότι τα περιφερικά πανεπιστήμια έχουν μεγάλο έλλειμμα εκπαιδευτικού προσωπικού διότι ξεκίνησαν με πολύ λιγότερα μέλη ΔΕΠ από αυτά που έχει η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη».

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr