Ξυλοδαρμός μέλους φοιτητικής παράταξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών!

Ξυλοδαρμός μέλους φοιτητικής παράταξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών!

Κάτι περισσότερο από λυπηρό πρέπει να χαρακτηρίζεται κάθε περιστατικό ξυλοδαρμού στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας όπου το τελευταίο διάστημα φουντώνουν. Τελευταίο περιστατικό έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Πατρών την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017.

Μέλος της Γραμματείας Πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ, αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ότι «μέλος της ΠΚΣ επιτέθηκε σε ενεργό φοιτητή μέλος της ΔΑΠ που έχει θέση υπεύθυνου της ΔΑΠ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ κατά τη διάρκεια διενέργειας ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου».


Η καταγγελία που απέστειλε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πάτρας στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει ως εξής:

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες άναδρων επιθέσεων και κατευθυνόμενων κομματικών προκλήσεων από την παράταξη του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, μέλος της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας (ΠΚΣ) επιτέθηκε σε στέλεχος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ το οποίο και ξυλοκόπησε.

Αναλυτικότερα, μέλος της ΠΚΣ το οποίο προέρχεται από το Σύλλογο της Εστίας, αρχικά επιτέθηκε λεκτικά στο στελεχός μας και εν συνεχεία το γρονθοκόπησε. Να ξεκαθαρίσουμε πως στο χώρο βρίσκονταν περί τα 15 στελέχη της ΠΚΣ, ενώ ο εκπροσωπός μας ήταν μόνος του! Και όλα αυτα χωρίς καμία πρόκληση από μεριάς μας και χωρίς να παρασυρθούμε σε διαμάχες που προφανώς επιθυμούσαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ.

Αυτό αποδεικνύεται από τη γενικότερη στάση τους κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, στην οποία προκαλούσαν, χωρίς αποτέλεσμα τον εκπρόσωπο μας. Προφανώς και σεβόμενοι τα όργανα του συλλόγου, τις δημοκρατικές διαδικασίες της συνεδρίασης και φυσικά το φοιτητικό κίνημα, δεν απαντήσαμε στις άνανδρες αυτές προκλήσεις.

Προφανώς και ο συγκεκριμένος τραμπούκος της ΠΚΣ, ενοχλήθηκε που ως ΔΑΠ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ καταθέταμε εκείνη την ώρα προτάσεις στο ΔΣ για τη βελτίωση της σχολής μας. Και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση που δίνουμε στις τραμπούκικες και φασιστικές προκλήσεις της ΠΚΣ. Ο αγώνας μας για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, μια καλύτερη σχολή, μια καλύτερη Παιδεία.

Άραγε, αυτό είναι το φοιτητικό κίνημα που ονειρεύονται οι «αγωνιστές» της ΠΚΣ; Με επιθέσεις σε μέλη φοιτητικών συλλόγων, τα οποία αγωνίζονται για τις ιδέες τους; Αυτός είναι η δική τους απάντηση στις προτάσεις μας;

Εμείς ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η μεγαλύτερη φοιτητική παράταξη στα Ελληνικά Πανεπιστήμια καταδικάζουμε τη βία, κάθε μορφή της και κάθε εκφραστή της, από όπου και αν προέρχεται.

Αναμένουμε από όλους και ειδικά από αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους θιασώτες των δημοκρατικών διαδικασιών να πράξουν το ίδιο. Η βία δεν χωρίζεται, ούτε δικαιολογείται ανάλογα με την προέλευση της!

Είναι απαράδεκτο να ακούμε από την ΠΚΣ να καταδικάζει επιθεσεις σε στελέχη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ, και την ίδια ώρα οι ίδιοι να γρονθοκοπούν όποιον δεν ψηφίζει ΚΚΕ και δεν εκφράζει τις ιδέες του κομμουνισμού;

Αυτός ο εμφυλιακός διαχωρισμός που προωθεί ο κόκκινος στρατός στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, με τραμπούκικες επιθέσεις και άνανδρες προκλήσεις, είναι απαράδεκτο να μείνει χωρίς απάντηση. Και την απάντησή μας θα την δώσουμε με τις ιδέες μας, με τις προτάσεις μας και τους αγώνες μας για μια καλύτερη Παιδεία.

Καλούμε το Σύλλογο και σύσσωμες τις φοιτητικές παρατάξεις να καταδικάσουν το γεγονός και να απομονώσουν όλους αυτούς που αμαυρώνουν με τις ενεργειές τους το φοιτητικό κίνημα και την ίδια τη Δημοκρατία.

Όλα τα νέα που αφορούν τις Φοιτητικές Παρατάξεις ΕΔΩ

Περισσότερα νέα που αφορορούν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr