Συζήτηση στη βουλή για το Τμήμα ΔΠΠΝΤ - “Παράθυρο” για επανίδρυση αφήνει ο Υφυπουργός Παιδείας

Συζήτηση στη βουλή για την επανίδρυση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ

Αποδοχή επανίδρυσης του τμήματος ΔΠΠΝΤ από τον Υφυπουργό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Διγαλάκη.

Παρακολουθήσαμε με αγωνία όλοι οι φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) στο κανάλι της Βουλής, τη συζήτηση μεταξύ του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Κωνσταντόπουλου και του υφυπουργού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Διγαλάκη, όπου ο υφυπουργός αποδέχθηκε το ενδεχόμενο επανίδρυσης του τμήματος ΔΠΠΝΤ και επικαιροποίησης της πιστοποίησής του, με την ευχή να υπάρξει σχετικό αίτημα από τις Αρχές του Πανεπιστημίου.


Αρχικά, με ικανοποίηση ακούσαμε τον υφυπουργό να παραδέχεται ότι το τμήμα μας καταργήθηκε με τρόπο πρόχειρο και βίαιο, με κριτήρια όχι ακαδημαϊκά και χωρίς καμία αιτιολόγηση, ενώ είχε λάβει πιστοποίηση ΑΔΙΠ, μόλις τέσσερις μήνες πριν την κατάργησή του.

Ακολούθως, ο κ. Διγαλάκης παρουσίασε την νεοϊδρυθείσα ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) με λειτουργίες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την επαναλειτουργία τμημάτων.

Το τμήμα μας υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε καν να περνάει από διαδικασίες αξιολόγησης καθώς έχει περάσει μόλις ένας χρόνος (9/1/2019) από τότε που πιστοποιήθηκε με άριστη βαθμολογία από την ανεξάρτητη αρχή ΑΔΙΠ. Για το λόγο αυτό, είμαστε βέβαιοι ότι το πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος ΔΠΠΝΤ θα επικαιροποιηθεί θετικά από τις νέες Αρχές του Υπουργείου, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που έχουμε υποστεί, εμείς πρώτα σαν φοιτητές και γενικότερα η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Συνεπώς, καλούμε την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, όπως ρητά δήλωσε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στις 4/12/2019, να περάσει από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών την αίτηση επανίδρυσης του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, έτσι ώστε οι φοιτητές του να αποφοιτήσουν με αξιοπρέπεια από ένα τμήμα λειτουργικό, σύγχρονο και καινοτόμο.

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον βουλευτή κ. Κωνσταντόπουλο για την άμεση και δυναμική του παρέμβαση στο θέμα της επανίδρυσης του ΔΠΠΝΤ και αναμένουμε τους υπόλοιπους τοπικούς παράγοντες να κινηθούν αποφασιστικά προς την ίδια κατεύθυνση με τον βουλευτή.

Φοιτητικός Σύλλογος ΔΠΠΝΤ

Το βίντεο στη βουλή με τη συζήτηση μεταξύ Υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Κωνσταντόπουλο

Η πρύτανις του πανεπιστημίου Πατρών δηλώνει ότι θα καταθέσει πρόταση για επανίδρυση του τμήματος

Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη ζητούν οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr