Νέα Υπουργός Παιδείας: Η τέταρτη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών δεν θα ιδρυθεί

Νέα Υπουργός Παιδείας: Η τέταρτη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών δεν θα ιδρυθεί

Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.

Επίσης η κυρία Κεραμέως διευκρινίζει ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές γιατί δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι.  


Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, είχε υπογραφεί το ΦΕΚ για τη σύσταση εννεαμελούς  επιστημονικής Επιτροπής, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θυμίζεται ότι η ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών είχε αλλάξει την αρχικά αρνητική της στάσης ως το σχέδιο συγχώνευσης με το ΑΤΕΙ Δυτικης Ελλάδος και όλα όσα ορίζει ο νόμος Γαβρόγλου.

Οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως λίγο πριν τις Εθνικές εκλογές για την ακύρωση ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών:

Πότε υπολογίζεται να εισαχθεί στη Βουλή η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr