Πανεπιστήμιο Πατρών: Κινητοποίηση φοιτητών στη Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών ΗΥ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Κινητοποίηση στη Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών ΗΥ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του Τμήματος με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. αναφέρουν στα «Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr»: 

«Στις 5 Μαρτίου το Τμήμα των Μηχανικών ΗΥ και Πληροφορικής της Πάτρας πραγματοποίησε Γενική Συνέλευσή. Φοιτητές του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση με σκοπό να επαναφέρουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΦΣ και να πάρουμε απαντήσεις σχετικά με τα αιτήματά μας:


  • Αύξηση του ορίου δήλωσης μαθημάτων για τους μεγαλοετείς φοιτητές του Τμήματος. 
  • Αύξηση αριθμού μαθημάτων με δυνατότητα βελτίωσης βαθμού.

Επιπλέον, ζητήσαμε να αποκτήσουμε εικόνα για την κατάσταση των αποτελεσμάτων σε ορισμένα μαθήματα στην εξεταστική όπου παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας.

Ο Πρόεδρος από τη μεριά του δεν είχε έτοιμη πρόταση πάνω στα ζητήματα αυτά. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Συνέλευση του Τμήματος μέσα στον Μάρτιο και πριν το κλείσιμο της δήλωσης των μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο.

Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε:

  • Να φέρει πρόταση που θα λύνει το πρόβλημα για τους φοιτητές του 5ου έτους λόγω του μεγάλου φόρτου της διπλωματικής καθώς και θα εξετάζει τη δυσκολία που εκφράζεται στο 4ο έτος.
  • Να αυξήσει τα μαθήματα στα οποία θα μπορεί να επανεξεταστεί ένας φοιτητής για να βελτιώσει τον βαθμό του ανεξαρτήτως του εξαμήνου στο οποίο βρίσκεται.

Ο αγώνας των φοιτητών για βελτίωση των όρων με τους οποίους σπουδάζουν έχει αποτέλεσμα παρά την προσπάθεια ορισμένων δυνάμεων να τον εμποδίσουν.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου την Τετάρτη 6 Μάρτη στις 14:00 στη ΒΑ προκειμένου να δούμε πώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας, με βάση τις ανάγκες που έχουμε σαν φοιτητές στο σήμερα.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr