Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών προγραμματίζουν σήμερα αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Φοιτητές προγραμματίζουν αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα στην Πάτρα

Η ανακοίνωση που απέστειλε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) Πάτρας αναφέρει τα εξής:

«Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Βιολογικού, Χημικού, Φυσικού, Φιλοσοφίας, Θεατρικών Σπουδών


Ξεσηκωμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία! 

Καμία συμμετοχή της χώρας μας! 

Καταγγέλλουμε τη Κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ που έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με γκλόπ και χημικά ενάντια στους φοιτητές και στους μαθητές, για να φυλάξει το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, πρώην Προέδρου των ΗΠΑ που διέταξε τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ,δείχνοντας για άλλη μια φορά τον ρόλο που έχει αναλάβει να ξεπλύνει  τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Είναι αδίστακτοι!

Τους ενοχλούν οι φωνές των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στον πόλεμο και στην  εμπλοκή της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η τρομοκρατία δεν τους πέρασε και δεν θα τους περάσει!

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε το χέρι μας στο λαό της Συρίας! 

Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή του Συριακού λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες, συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή, αποτελώντας το σημαιοφόρο των σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή. Για να διεκδικήσουν τα εγχώρια μονοπώλια μερίδιο από τη λεία και τις αγορές, για να κερδίσουν ανταλλάγματα από τους φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα! Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με βάσεις όπως η Σούδα, συμμετέχει σε Νατοϊκές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, πετσοκόβει την χρηματοδότηση για την Παιδεία και τις ανάγκες της νεολαίας για να δίνει δισεκατομμύρια για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός!

Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην ανθρωποσφαγή! Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους!

Με την πάλη μας σε κάθε αμφιθέατρο, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη μαζί με τους λαούς της περιοχής.

Εκτακτες Γενικές Συνελεύσεις !!!

Όλοι την Τρίτη 17/04 στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Πάτρα 19:00 στην Πλατεία Γεωργίου»

Ξύλο, χημικά και τραυματίες στους φοιτητές που επιχείρησαν να κατεβάσουν το άγαλμα του Τρούμαν (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr