ΠΑΜΑΚ: Ψήφισμα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης

ΠΑΜΑΚ: Ψήφισμα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης

H παγκόσμια υγειονομική κρίση έχει ανατρέψει τις συνθήκες καλλιτεχνικής δημιουργίας και διαμεσολάβησης του καλλιτεχνικού έργου.

Οι καλλιτέχνες καθώς και οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού υφίστανται αναγκαστικούς περιορισμούς. Επιπλέον, τα μεταβαλλόμενα δεδομένα σχετικά με την πολιτιστική ζωή και ειδικά τις παραστατικές τέχνες, δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας με δυσμενείς συνέπειες για την καλλιτεχνική παραγωγή.


Η τέχνη κατά τους δύσκολους μήνες που περνάει ο πλανήτης, υπήρξε το περιζήτητο «φάρμακο» για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της ελπίδας για το μέλλον. Οι άνθρωποι της τέχνης τροφοδοτούν τη δεξαμενή του πολιτισμού με προσωπικές θυσίες συχνά αδιανόητες για το μέσο εργαζόμενο. Είναι η στιγμή που η ανάγκη στήριξης του πολιτισμού και των ανθρώπων του γίνεται σημαντικότερη, προκειμένου η επόμενη μέρα να βρει την κοινωνία μας υγιή σωματικά και πνευματικά.

Η Συνέλευση του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συμπαρίσταται αμέριστα στο αίτημα για στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού, θεωρώντας ότι η επιστροφή στην κοινωνική ομαλότητα δεν μπορεί παρά να βασιστεί στην ανατροφοδότηση του ανθρώπινου πνεύματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr