ΠΑΜΑΚ: Πάνω από 450 φοιτητές από Ελλάδα και εξωτερικό θα εκπροσωπήσουν 110 κράτη-μέλη των Η.Ε.

ΠΑΜΑΚ: Πάνω από 450 φοιτητές από Ελλάδα και εξωτερικό θα εκπροσωπήσουν 110 κράτη-μέλη των Η.Ε.

Πάνω από 450 φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκπροσωπήσουν 110 κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών στο Συνέδριο Προσομοίωσης των οργάνων του ΟΗΕ, της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων διεθνών οργανισμών (ThessIsMUN), που διοργανώνει για 17η συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Απριλίου.

Κατά την προσομοίωση, οι φοιτητές θα ασκηθούν στον τρόπο λειτουργίας διεθνών οργανισμών και θεσμών, πάνω σε επίκαιρα θέματα, όπως ζητήματα διεθνούς δικαίου, δικαιωμάτων του ανθρώπου, διεθνούς πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής φύσης, περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος κ.ά. 

Συγκεκριμένα, θα γίνουν ασκήσεις προσομοίωσης της λειτουργίας της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου και του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ, όπως και ειδικών οργάνων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και Περιφερειακών οργανισμών όπως του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με τα θέματα που συζητούνται στα διεθνή φόρα, στον τρόπο λήψης αποφάσεων και στην ανάπτυξη διπλωματίας εκ μέρους των κρατών που εκπροσωπούν, στην ανάπτυξη διαλόγου και στην συνειδητοποίηση της ανάγκης για διεθνή συνεργασία για την επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης.

Το φετινό ThessISMUN είναι αφιερωμένο στον καθηγητή Γεώργιο Ανδρεόπουλο, για τη συμβολή του στην προαγωγή της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Κάθε χρόνο διοργανώνεται με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη. Επιπλέον, το ThessISMUN συμμετέχει στην εκστρατεία προώθησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν προέρχονται από τα πανεπιστήμια: Δημοκρίτειο Θράκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Αιγαίου, Πειραιά, Πελοποννήσου, Πάντειο, Ιόνιο, Κρήτης, Θεσσαλίας, καθώς και φοιτητές από πανεπιστήμια της Αλβανίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας, Σερβίας, Τουρκίας και Κύπρου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr