Κατάληψη αποφάσισε η γενική συνέλευση του Φ.Σ. ΜΕΥ Ιωαννίνων

Κατάληψη αποφάσισε η γενική συνέλευση του Φ.Σ. ΜΕΥ Ιωαννίνων

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 14/11 ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Παρασκευή 15/11.


Οι φοιτητές αποφάσισαν: 

"Συντονιστικό Γενικης Συνελευσης Φ.Σ. Μ.Ε.Υ. 

Ως συντονιστικό γενικής· συνέλευσης του συλλόγου χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές αποφάσεις των συλλόγων στα Γιάννενα και στην υπόλοιπη Ελλάδα που αντιτίθενται στους νέους νόμους της κυβέρνησης που φέρνουν διαγραφές φοιτητών, κλεισίματα τμημάτων, κατάργηση του ασύλου και ακόμα πιο μειωμένη χρηματοδότηση. Για τους ίδιους λόγους όπως και για εξειδικευμένα προβλήματα του τμήματος όπως η μετονομασία του, έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και δικαιωμάτων και αδυναμία διεξαγωγής των εργαστηρίων του Α' έτους, η σχολή την Παρασκευή 15/11 θα τελεί υπό κατάληψη του Φ.Σ. με απόφαση της γενικής συνέλευσης του τμήματος.

Καλούμε όλο τον φοιτητικό σύλλογο και τους αλληλέγγυους συναδέλφους/ισσες όπως και το διοικητικό προσωπικό του τμήματος την Παρασκευή 8 η ώρα στο κλείσιμο του τμήματος και στην στήριξη της αγωνιστικής απόφασης του Φ.Σ. Επίσης καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στην εκδήλωση-συζήτηση του συλλόγου γύρω από τις νέες διατάξεις στο ΤΕΕ, ανάλυση των νομοσχεδίων που περνάνε αυτην την στιγμή για την εκπαίδευση και ζητηματα της σχολής στις 12 η ωρα στην Μ1 στο κατειλημμένο τμήμα με ομιλητές την Αποστολοπούλου Αναστασία μέλος του Φ.Σ. Μ.Ε.Υ, την Ντορεττα Ρίζου πρόεδρο του σωματείου διοικητικών και Αντώνη Δρούδη μηχανικό και μέλος του ΤΕΕ.

Στις 3 η ώρα στην Μ1 θα πραγματοποιηθεί το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων όπου καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συζητήσουν το πως Θα απαντήσουμε στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ως σύλλογος συμμετέχουμε και καλούμε όλο τον λάο στην πορεία για το Πολυτεχνείο την Κυριακή 17 Νοέμβρη στην Δόμπολη.

Τέλος καταγγέλουμε την επέμβαση των σωμάτων ασφαλείας την Δευτέρα 11/11 στην ΑΣΣΟΕΕ όπου με την χρήση χημικών και βίας εγκλώβισαν 200 φοιτητές στον προαύλιο χώρο της σχολής ενω προσχώρησαν σε δύο συλλήψεις φοιτητών για τα γεγονότα." 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr