Ανησυχία για 400 φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου

Ανησυχία επικρατεί στους 400 και πλέον φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.

Το Τμήμα είναι το μοναδικό από τα ομοειδή του σε ολόκληρη τη χώρα που δεν μετεξελίχθηκε σε Πανεπιστημιακό και στην ουσία καταργείται αφού από φέτος δεν έχει εισακτέους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές του να είναι οι τελευταίοι που θα αποφοιτήσουν από ΤΕΙ στη χώρα.

Την ίδια στιγμή φοιτητές πρώην ΤΕΙ που παρακολουθούν το ίδιο γνωστικό αντικείμενο σε άλλα ιδρύματα της χώρας, έχουν τη δυνατότητα να «αναβαθμίσουν» το πτυχίο τους σε Πανεπιστημιακό, επιλέγοντας κάποιον επιπλέον αριθμό μαθημάτων, μέσα στο ίδιο τους το ίδρυμα, ενώ για τους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα.

Σ’ αυτό το κλίμα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη επισκέφθηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ηγουμενίτσας, ζητώντας την παρέμβαση του πανεπιστημίου, στο οποίο πλέον υπάγεται το Τμήμα.

Αιχμή του αιτήματος είναι η παροχή δυνατότητας για «αναβάθμιση» του πτυχίου τους, εντασσόμενοι, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στην Ηγουμενίτσα, σε κάποιο από τα αντίστοιχα τμήματα που μετεξελίχθηκαν σε ΑΕΙ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr