Στην θέση 880 παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων

Στην θέση 880 παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2020, η νέα παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «Webometrics Ranking of World Universities» για το 2ο εξάμηνο του 2020.

To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται στη θέση 880 παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων.Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέβηκε έντεκα θέσεις σε σχέση με την αντίστοιχη κατάταξη του Ιανουαρίου και βρίσκεται στη θέση 233 παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων.


Ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη θέση 269, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 384, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 567 και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη θέση 621. Στην συγκεκριμένη κατάταξη που δημοσιεύτηκε περιλαμβάνονται περίπου 12.000 Πανεπιστήμια παγκοσμίως από τα 28.000 για τα οποία συγκεντρώθηκαν στοιχεία. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και 71 Ελληνικά Πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ και Ιδιωτικοί Φορείς παροχής υπηρεσιών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συγκεκριμένη κατάταξη καταρτίζεται από τη Cybermetrics (CCHS), μια μονάδα του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών (Spanish National Research Council – CSIC), που αποτελεί και το κύριο ερευνητικό ίδρυμα της Ισπανίας. Δίνει πληροφορίες για περισσότερα από 28.000 πανεπιστήμια σύμφωνα με την παρουσία τους στο διαδίκτυο και την απήχηση του ερευνητικού τους έργου. Τα πανεπιστήμια κατατάσσονται με κριτήρια τα οποία αφορούν κυρίως στην παρουσία και στη δημοτικότητα τους στον παγκόσμιο ιστό, την επίδραση του ερευνητικού τους έργου όπως αυτή αποτυπώνεται στο συνολικό αριθμό ετεροαναφορών των άρθρων και των δημοσιεύσεων των καθηγητών και των ερευνητών τους αλλά και στο ποσοστό των δημοσιεύσεων τους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr