Ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας - Το βιογραφικό του

Στη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ψήφισαν 74 εκλογείς. Πρύτανης αναδείχθηκε ο Καθηγητής Αντώνιος Τουρλιδάκης. Αποτελέσματα Ψηφοφορίας πρυτανικών Εκλογών.

Σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 διεξήχθη η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από 8:00 – 16:00. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρέσχε η ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΖΕΥΣ», επί συνόλου 75 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ψήφισαν 74 εκλογείς. Οι υποψήφιοι, κατ’ αλφαβητική σειρά, έλαβαν τις εξής ψήφους:

• Ανδρέας Ανδρέου: 33 (τριάντα τρεις) 44,6%

• Αντώνιος Τουρλιδάκης: 41 (σαράντα μια ) 55,4°/ο

Συνεπώς ο Καθηγητής Αντώνιος Τουρλιδάκης, λαμβάνοντας 41 ψήφους συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων και συνεπώς εξελέγη Πρύτανης.

Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αναδείχθηκε ο Καθηγητής Αντώνιος Τουρλιδάκης - See more at: http://www.kozan.gr/post/198642#sthash.FNA97nem.dpuf

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Κατάγομαι από τη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Είμαι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ, διαθέτω διεθνή εμπειρία μέσω της εκπόνησης της διδακτορικής μου διατριβής και της δωδεκαετούς ακαδημαϊκής μου σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο Cranfield της Αγγλίας.  Συνεργάζομαι στενά με την Ερευνητική Ομάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Πανεπιστημίου Lancaster της Αγγλίας. Η ερευνητική μου δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων υπολογιστικών μεθόδων για τη βέλτιστη σχεδίαση μηχανών μετατροπής ενέργειας για βιομηχανικές και αεροπορικές εφαρμογές. Το επιστημονικό μου έργο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και διαθέτω σημαντική διδακτική και ερευνητική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εργάζομαι στο Πανεπιστήμιό μας από το 2002, ως Επίκουρος, Αναπληρωτής και τακτικός Καθηγητής. Σε Διοικητικό επίπεδο, έχω εκλεγεί δύο φορές Πρόεδρος στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (2012 και 2014) καταφέρνοντας να ξεπεράσω μία σειρά από δύσκολες συνθήκες και να οδηγήσω το Τμήμα σε μία πολύ επιτυχημένη αξιολόγηση και υποδειγματική και αρμονική λειτουργία. Μαζί με συναδέλφους εργαστήκαμε σκληρά για τη μετονομασία του Τμήματος και την απόδοση πλήρων επαγγελματικών δικαιωμάτων. Επίσης τα τελευταία δύο χρόνια και μέσα στην κρίση υπήρξε μία εντυπωσιακή ανάπτυξη εργαστηριακών υποδομών μέσω της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, που μας κάνει περήφανους.

Είμαι μέλος της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της.

Συμμετείχα από την πρώτη στιγμή στη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου με μεγάλο ενθουσιασμό, γιατί πιστεύω στην αξιολόγηση ως σημαντικό μέσο και απαραίτητη προϋπόθεση βελτίωσης της ποιότητας.

Συνέβαλα με τη συμμετοχή μου στην κοινή επιτροπή ΠΔΜ-ΔΕΗ Α.Ε. στην ανάπτυξη της συνεργασίας στο πλαίσιο των επωνύμων εδρών καθώς και σε πολλές κεντρικές δράσεις του ΠΔΜ.

Είχα και έχω σημαντική παρουσία στο τοπικό γίγνεσθαι μέσω συνεργασιών με τοπικούς φορείς, παρουσιάσεων σε ημερίδες, συμμετοχής σε επιτροπές, παρεμβάσεων κλπ. Μεταξύ άλλων, εκπόνησα το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια του Δήμου Κοζάνης, το οποίο παρουσίασα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και έχω αναλάβει μία σειρά αναπτυξιακών δράσεων, όπως το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας όπου είμαι Αντιπρόεδρος, καθώς και την εκπόνηση μελέτης για την Περιφέρεια για την μεγιστοποίηση των οφελών κατά τη φάση κατασκευής της νέας Μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή, που αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Συμμετείχα στην Επιτροπή Τεκμηρίωσης για το ΠΔΜ, που οργανώθηκε από το Δήμο Κοζάνης, για να αποτραπεί ο κίνδυνος κλεισίματός του στα πλαίσια του ΑΘΗΝΑ. Πρόσφατα συνέταξα το κείμενο τεκμηρίωσης του ΠΔΜ, που χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για να αντιμετωπιστούν και να αρθούν οι πολύ σοβαρές αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κτηριολογικό πρόγραμμα, όπως και τελικά έγινε.

Είμαι σε διαβούλευση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών που θα χρηματοδοτηθεί από την κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου TAP, που θα διέλθει από τη Δυτική Μακεδονία, προσφέροντας πολλαπλές ευκαιρίες ανάπτυξης. Παράλληλα έχω αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες με το ΕΚΕΤΑ αλλά και για την ανάπτυξη κοινού μεταπτυχιακού.

Ανέπτυξα μία πρωτοπόρο συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Cranfield της Αγγλίας για την ανταλλαγή τελειοφοίτων της Πολυτεχνικής στα πλαίσια ενός προγράμματος Double-Degree και μέχρι σήμερα έχει ανοίξει ο επιστημονικός δρόμος για 20 αποφοίτους του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, που πραγματοποίησαν δωρεάν σπουδές MSc στην Αγγλία και αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη βρει απασχόληση.

Είμαι παντρεμένος με τη Δρ Σωτηρία Ψωμά που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  και είναι επίσηςΕπισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης (EPFL) στην Ελβετία.  Έχουμε μία κόρη την Άννα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr