Πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με καταγγελίες

Πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με καταγγελίες

"Αξιότιμα Μέλη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως νομοτύπως ορισθέντα κατά νόμο, μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την ανάδειξη υποψηφίων για τις Πρυτανικές Εκλογές εκφράζουμε ομόφωνα την απογοήτευση, τη θλίψη και την αγανάκτησή μας και καταγγέλλουμε σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα όσα πρωτοφανή και πρωτόγνωρα ελέχθησαν και γράφτηκαν εκφοβιστικά, απειλητικά, εκβιαστικά και συκοφαντικά, άμεσα και έμμεσα από μέλη ΔΕΠ του ΠΔΜ, αφενός αμφισβητώντας εκ των προτέρων τη διασφάλιση της νομιμότητας από την Εφορευτική Επιτροπή και την ακεραιότητα των μελών της για τη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων στη θέση του Πρύτανη, και αφετέρου παρεμβαίνοντας ανεπίτρεπτα, ως μη όφειλαν, και άκομψα, υποψήφιοι όντες, στο έργο της Εφορευτικής Επιτροπής, προσπαθώντας και με ταυτόχρονη άσκηση ψυχολογικής βίας, επ’ απειλή, να μας «χειραγωγήσουν», υποδεικνύοντας να πράξουμε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας. Δηλαδή αυτό που ακριβώς έπρεπε και οφείλαμε να κάνουμε ως μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, όπως το υπαγορεύει η ισχύουσα νομοθεσία. Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητά μας, ως άτομα και ως μέλη του κοινωνικού συνόλου και της ιδίως της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Είμαστε μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος εδώ και πολλά χρόνια και από οποιοδήποτε αξίωμα και αν κληθήκαμε, το υπηρετούμε με δημοκρατικό ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ευαισθησία και προπαντός νομιμότητα, κατανοώντας όλες τις διαστάσεις του νόμου, και εφαρμόζοντάς τον με απόλυτη θρησκευτική ευλάβεια. Και το ίδιο θα κάνουμε στο μέλλον, εφόσον φυσικά κληθούμε εκ νέου να το υπηρετήσουμε.


Η Εφορευτική Επιτροπή ακολούθησε, σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο, απαρεγκλίτως και υποδειγματικώς, κατά την άποψή της, τα νόμιμα, εξαιρώντας τους δύο υποψηφίους του πρώην ΤΕΙ, εκτελώντας στο ακέραιο το καθήκον που τους ανατέθηκε, χωρίς να επηρεαστεί από εξωγενείς αυτόκλητους παράγοντες.

Η Εφορευτική Επιτροπή θα παραμείνει αυστηρά προσηλωμένη στο καθήκον της ανεπηρέαστη από οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού της από όπου και εάν προέρχεται.

Για όσα θλιβερά συντελέστηκαν, εκτέθηκαν και ανακοινώθηκαν, γραπτά ή προφορικά, τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπή επιφυλάσσονται για την άσκηση οποιουδήποτε νόμιμου δικαιώματος ενώπιον των διοικητικών, δικαστικών ή / και εισαγγελικών αρχών."

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής

Φραγκούλης Γιώργος

Τριαντάρη Σωτηρία

Σίσκος Ευάγγελος

Μπακούρος Ιωάννης.

Βελέντζας Ιωάννης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr