Συνεχίζεται η κατάληψη με απόφαση του Φ.Σ. ΤΜΠΤ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Συνεχίζεται η κατάληψη με απόφαση του Φ.Σ. ΤΜΠΤ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου του ΤΜΠΤ και ψηφίστηκε η συνέχιση της κατάληψης για μια ακόμη εβδομάδα.

Ορίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση στις 5μμ την επόμενη Τετάρτη (12/12). 


Η Απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ 

Εδώ και δύο εβδομάδες έχουμε ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που Θα υποβαθμίσει και άλλο τις σπουδές μας. Η μάχη αυτή ξεκίνησε με την κατάληψη στο κτήριο της Πρυτανείας και συνεχίστηκε και με την κατάληψη των άλλων κτηρίων της Πολυτεχνικής Σχολής.

Είναι πολύ σπουδαίο το ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της συζήτησης και της συλλογικής απόφασης των πιο μαζικών Γενικών Συνελεύσεων που έχουν γίνει στα Τμήματά μας. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε η πίεση που τους ασκούμε. Αφού ξεκίνησαν να απειλούν φοιτητές ότι Θα δοθούν τα ονόματά τους στον εισαγγελέα εφόσον τα ζητήσει, πέρασαν στη δουλειά του ποντικιού, προσπαθώντας να «τρυπώσουν» κρυφά μέσα από το υπόγειο στην Πρυτανεία και όταν και αυτό απέτυχε πέρασαν σε νέα επίθεση και τρομοκράτηση του αγώνα μας.

Οι φοιτητές και των τριών Τμημάτων δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω. Ακόμα δεν μας έχουν δώσει καμία ουσιαστική εξήγηση για το τι Θα συμβεί μέσα από αυτό το νομοσχέδιο. Δεν μας έχει δοθεί καμία εγγύηση για τα δίκαια αιτήματά μας. Χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και να τον κάνουμε ακόμα πιο γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Για αυτό προτείνεται να προχωρήσουμε στις εξής δράσεις:

• Την Πέμπτη 6/12 κατάθεση των αιτημάτων μας στο Δημαρχείο Κοζάνης, ώστε να τοποθετηθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα. Ανάρτηση πανό με τα αιτήματά μας από το Δημαρχείο.

• Παρασκευή 7/12 κινητοποίηση των 3 Συλλόγων στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, ώστε να γίνει ακόμα πιο γνωστός ο αγώνας μας.

• Δευτέρα 10/12 κατάθεση των αιτημάτων μας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να τοποθετηθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο γιατο ζήτημα.

• Κινητοποίηση μαζί με τους φοιτητικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας και της Αθήνας έξω από την Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όποτε και αν οριστεί. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr