Το ΠΑΔΑ γίνεται "Πράσινο Πανεπιστήμιο" – Ενώνει τις πανεπιστημιουπόλεις του με σύγχρονο ηλεκτρικό λεωφορείο

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το πρώτο πανεπιστήμιο που αποκτά σύγχρονο ηλεκτρικό λεωφορείο

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ενέκρινε την ολοκλήρωση (κατακύρωση) της προμήθειας ενός Ηλεκτρικού Λεωφορείου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με εγκεκριμένες πιστώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το συγκεκριμένο όχημα αναμένεται να είναι σύντομα διάθεση του Πανεπιστημίου.

Με την τελική αυτή απόφαση, μια επιλογή της νέας Πρυτανικής αρχής για «Πράσινο Πανεπιστήμιο» και μια προσωπική υπόσχεση στα μέλη του Πα.Δ.Α. οδεύει προς την υλοποίησή της. Το νέο ηλεκτρικό όχημα σχεδιάζεται να συνδέει καθημερινά σε προγραμματισμένη διαδρομή τις δύο Πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου μας (Άλσος Αιγάλεω και Αρχαίος Ελαιώνας) και θα κινείται με απολύτως καθαρή ανανεώσιμη ενέργεια, αξιοποιώντας τις πειραματικές εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος (φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρές ανεμογεννήτριες) καθώς και τους αντίστοιχους (υπό αναβάθμιση) σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.


Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η κατανάλωση εισαγομένων υγρών καυσίμων, θα περιορισθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή, θα ελαχιστοποιηθεί το κόστος μετακίνησης (δωρεάν καύσιμο) και θα δοθεί ένα αληθινό πρωτοποριακό παράδειγμα στους φοιτητές μας και στην τοπική κοινωνία για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ΚΑΘΑΡΗΣ ηλεκτροκίνησης!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr