Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου καταγγέλουν καθηγητή τους

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου καταγγέλουν καθηγητή τους

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, για την αυστηρή όπως σημειώνουν βαθμολόγηση που υφίστανται σε συγκεκριμένο μάθημα από συγκεκριμένο καθηγητή του Πανεπιστημίου.

Για τον λόγο αυτό, κατέθεσαν σχετική έγγραφη διαμαρτυρία προς τον σύλλογο των Καθηγητών ενώ ζητούν επίσης την άμεση σύγκλιση Γενικής συνέλευσης για να διερευνηθεί το όλο ζήτημα.


Στην επιστολή που έστειλαν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr οι φοιτητές αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Π.Τ.Δ.Ε, κατόπιν απόφασης από μέλη του φοιτητικού συλλόγου μέσω της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη 1/3/2017 παραθέτει την παρακάτω καταγγελία:

Ως φοιτητικός σύλλογος του Π.Τ.Δ.Ε, με απόφαση ζητάμε την επανεξέταση και διερεύνηση ορισμένων ζητημάτων που αφορούν τα μαθήματα του συγκεκριμένου διδάσκοντα, με αφορμή την συστηματική αποτυχία μεγάλου ποσοστού φοιτητών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: Φοιτητές τραβιόντουσαν, σπρώχνονταν & βριζόντουσαν για να γραφτούν στο μάθημα!

Απαιτούμε:

  • Να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση τμήματος το συντομότερο δυνατόν με την παρουσία του Πρύτανη.
  • Να δοθεί παράταση στην ημερομηνία έναρξης των δηλώσεων μαθημάτων έως ότου διευθετηθεί το ζήτημα
  • Να βρίσκεται σε αντιστοιχία το πλαίσιο του μαθήματος με την ύλη που διδάσκεται και τους τρόπους αξιολόγησης.
  • Ο διδάσκων να παρευρίσκεται στα μαθήματα του και στην εξέταση τους και όχι να εκπροσωπείται από τους υποψήφιους διδάκτορες
  • Στις διδακτικές ώρες ο διδάσκων να πραγματοποιεί παράδοση της διδακτέας ύλης και όχι να κρίνει και να κατακρίνει μέλη του Πανεπιστημίου
  • Να βαθμολογούνται όλα τα παραδοτέα
  • Ο τρόπος εξέτασης και βαθμολόγησης να είναι αξιοκρατικός
  • Να σταματήσει ο εκφοβισμός των φοιτητών.

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Τα αγγλόφωνα άρθρα να αξιολογούνται όπως ορίζει ο νόμος.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης να δίνονται ίδιες διευκρινίσεις και όχι, λόγω της απουσίας του διδάσκοντα, να γίνονται παρερμηνεύσεις.

Να πραγματοποιηθούν Πρακτικές Β' κ Γ' φάσης στο παρόν εξάμηνο (εαρινό 2017) και να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι οι φοιτητές. Επίσης από εδώ και στο εξής να πραγματοποιούνται η Β' και Γ' φάση πρακτικών καθώς και τα προαπαιτούμενα μαθήματα σε κάθε εξάμηνο.

Καταγγέλλουμε την ασυνέχεια μεταξύ των επίσημων προϋποθέσεων που υπάρχουν στον οδηγό σπουδών, σε σχέση με τις πρακτικές και μεθόδους που εν τέλει ακολουθούνται και εφαρμόζονται. Τέλος, τονίζουμε ότι δεν αμφισβητούμε τον ακαδημαϊκό ρόλο και την επιστημολογική εγκυρότητα του διδάσκοντα, ούτε τους κανόνες ακαδημαϊκής ελευθερίας.»

Περισσότερες Καταγγελίες Φοιτητών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr