Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Taekwon-Do η Ελεάνα Τσινίδου φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Taekwon-Do η Ελεάνα Τσινίδου φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Taekwon-Do ITF (2020) στην κατηγορία Γυναικών Tul 1 Dan αναδείχθηκε η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελεάνα Τσινίδου. Η φοιτήτρια που παράλληλα σπουδάζει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας πέτυχε την είσοδο της για έβδομη φορά στην Εθνική ομάδα και προετοιμάζεται για το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Τσεχία που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Το καθιερωμένο επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF υπό την αιγίδα της Αθλητικής Ομοσπονδίας taekwondo Ελλάδος, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 21, 22 & 23 στο Ηράκλειο Κρήτης.


Τι αναφέρει η πρωταθλήτρια Ελεάνα Τσινίδου στα «Φοιτητικά Νέα» για την επιτυχία της:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτή την επιτυχία μου, ήταν ένα προσωπικό μου στοίχημα για το οποίο δούλεψα πολύ και με την βοήθεια και την καθοδήγηση της προπονήτριας μου Βασιλικής Κουσαρίδου και του Διονύση Σταυρούση και της συμπαράστασης των γονιών μου κατάφερα να πετύχω το στόχο μου. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Τσεχία τον Απρίλιο και να έχω μια καλή προετοιμασία.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για το πανελλήνιο πρωτάθλημα έπρεπε παράλληλα να συνδυάσω και τις ακαδημαϊκές μου υποχρεώσεις, καθώς είχα θέσει ως στόχο μου να περάσω τα μαθήματα του εξαμήνου. Ως αθλήτρια ακολουθούσα καθημερινή προπόνηση στο δημόσιο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου που μπορούσα να έχω οπότε επιθυμώ στη διάθεσή μου και ταυτόχρονα συνεργάστηκα με τους προπονητές του συλλόγου ayman, στη Μυτιλήνη, όπου και σπουδάζω. Σαν φοιτήτρια από επιλογή μου δεν είχα την πολυτέλεια να βγαίνω, να ξενυχτάω και να κάνω πράγματα που κάνουν γενικότερα οι υπόλοιποι φοιτητές αφού ξόδευα το χρόνο μου στις σπουδές και στις προπονήσεις. Δόξα το θεό όλα πήγαν καλά και σαφέστατα άξιζαν τον κόπο». 

Στους αγώνες θα έλαβαν μέρος περίπου 700 αθλητές, οι οποίοι θα συνοδεύονταν από 100 περίπου προπονητές και βοηθούς προπονητών, ενώ στο Ηράκλειο βρέθηκαν και περίπου 60 άτομα της διαιτησίας και παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Οι αθλητές που πρώτευσαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα, η οποία θα συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις 19-26 Απριλίου 2020 στην Πράγα της Τσεχίας ενώ οι δεύτεροι θα στελεχώσουν την Εθνική αποστολή. Επίσης, οι αθλητές λαμβάνουν τα ευεργετήματα του αθλητικού νόμου, δηλαδή προσαύξηση των μορίων στις πανελλήνιες εξετάσεις ή και την εισαγωγή τους χωρίς εξετάσεις σε πανεπιστήμιο της αρεσκείας τους, με κατάκτηση κορυφαίας θέσης σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Το Πρωτάθλημα συνδιοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-Do ITF Ελλάδος, επτά αθλητικούς συλλόγους της Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης τους Δήμους Ηρακλείου και Χερσονήσου, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr