Φοιτητές της Νομικής Αθηνών στον Δήμαρχο Αθηναίων για το ζήτημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Δήμαρχο Αθηναίων για το ζήτημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Εκπρόσωποι Φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, για να συζητήσουν πιθανές ενέργειες - δράσεις αποτελεσματικής αντιμετώπισης του ζητήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών στον πεζόδρομο Μασσαλίας (μεταξύ κτιρίου Νομικής Αθηνών & Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αθηνών).

Πιο συγκεκριμένα:


Φοιτητές από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών επισκέφθηκαν το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, προκειμένου να του εκφράσουν την αγωνία τους για τη διακίνηση και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στον πεζόδρομο της Μασσαλίας.

Οι εκπρόσωποι της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ του Οικονομικού της Νομικής Σχολής Αθηνών, Περικλής Τσαρός, Σταύρος Σακκάς και Γιώργος Σιαπέρας συζήτησαν με τον κ. Καμίνη για την έξαρση του προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών σε κοινή θέα και τη διακίνηση ουσιών στον χώρο ανάμεσα στο κτίριο της Νομικής και του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων. Περιέγραψαν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές πηγαίνοντας και φεύγοντας από τη σχολή τους, εξέφρασαν  την αγωνία τους για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στην περιοχή, καθώς και τον προβληματισμό τους για την έλλειψη κρατικής πρόνοιας για τους ουσιοεξαρτημένους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης, καθώς και στις δράσεις αναζωογόνησης της περιοχής με πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισημαίνοντας στους φοιτητές ότι η κατάρρευση των κρατικών δομών πρόνοιας έχει επιτείνει το πρόβλημα. Ο κ. Καμίνης τόνισε προς τους φοιτητές ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία χώρων ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ουσιών, που θα περιορίσουν τη δημόσια χρήση και τους θανάτους στον δρόμο, και ότι ο δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να πρωτοστατήσει στην πρωτοβουλία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τους φοιτητές για την ευαισθητοποίηση και την επίσκεψή τους και συμφωνήθηκαν κοινές πρωτοβουλίες στην περιοχή.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα που αφορούν την Νομική Σχολή Αθηνών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr