Στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ επιστρέφει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ επιστρέφει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Στα πανεπιστημιακά-ακαδημαϊκά του καθήκοντα επιστρέφει - μερικώς- ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ιδρυτής του «Κινήματος για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025» (DiEM 2025).

Σύμφωνα με το εαρινό πρόγραμμα του τμήματος Οικονομικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα διδάσκει κλασικά κείμενα Πολιτικής Οικονομίας στο εαρινό εξάμηνο, κάθε Πέμπτη απόγευμα.


Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με το πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα διδάσκει Πολιτική Οικονομία κάθε Πέμπτη από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στην αίθουσα 11 του 5ου ορόφου του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών, όπως ονομάζεται επισήμως το κτίριο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην οδό Σόλωνος, ενώ θα διδάσκει και σε φροντιστηριακά μαθήματα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εισήλθε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ το 2000. Πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2015 πήρε επιστημονική άδεια, ενώ η εκλογή του στη Βουλή και η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών οδήγησαν σε αναστολή καθηκόντων.

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΕΚΠΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr