Σύσκεψη Φοιτητών στη Νομική Σχολή Αθηνών

Σύσκεψη Φοιτητών στη Νομική Σχολή Αθηνών

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ καλεί όλους τους συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών της Αθήνας σε διοργάνωση κοινής σύσκεψης στο χώρο της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (αμφιθέατρο Χατζηδάκη) στις 18:00 την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΕΕ και μονοπώλια οργανώνουν νέο γύρο επίθεσης στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, μπροστά στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Μπροστά στο εμπόριο φόβου και ελπίδας που προσπαθούν να καλλιεργήσουν στη νεολαία το λαό ώστε να μας πείσουν να κάτσουμε στα αυγά μας και να δεχτούμε το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας ώστε να κερδοφορήσουν μια χούφτα επιχειρηματίες, είναι ανάγκη οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι  να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης.

Τα θέματα της κοινής σύσκεψης θα αφορούν:

  • Τις αλλαγές που έρχεται να προωθήσει  ακόμα περισσότερο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στον τομέα της παιδείας, με την συνέχεια της πολιτικής της υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων και  την προώθηση του Ενιαίου Χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης.
  • Το εργασιακό μέλλον που μας περιμένει και που μας ετοιμάζουν, τσακίζοντας το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.
  • Την οργάνωση της αλληλεγγύης στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τους πρόσφυγες. Την οργάνωση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εκτυλίσσεται στη περιοχή και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ κ ΕΕ.
  • Το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας, παίρνοντας μέτρα οργάνωσης και δράσης στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.

Καλούμε όλους τους συλλόγους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη σύσκεψη.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr