ΕΚΠΑ Εκδηλώσεις, ΕΚΠΑ, Νομική Σχολή ΕΚΠΑ Εκδηλώσεις | Η ιστορία της Νομικής Σχολής κατά τον πρώτο αιώνα λειτουργίας της

ΕΚΠΑ Εκδηλώσεις | Η ιστορία της Νομικής Σχολής κατά τον πρώτο αιώνα λειτουργίας της

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 πρώτων χρόνων λειτουργίας του, το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων υπό την αιγίδα των Πρυτανικών Αρχών, θέλοντας να γνωρίσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό τεκμήρια από τον πλούτο των δυο αιώνων ελληνικής ιστορίας που φιλοξενεί στις συλλογές του. Ανάμεσά τους θα υπάρξουν βραδιές αφιερωμένες στις πρώτες σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τον πρώτο αιώνα της λειτουργίας του (1837-1937), με ομιλίες και έκθεση αρχειακού υλικού, αφιερωμένου σε κάθε σχολή.

Η τρίτη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, ώρα 18.00, Σκουφά 45, είναι αφιερωμένη στη Νομική Σχολή: «Η ιστορία της Νομικής Σχολής, κατά τον πρώτο αιώνα λειτουργίας της».


Θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Αναπληρωτής Πρύτανης ∆ιοικητικών Υποθέσεων του ΕΚΠΑ Καθ. κ. Ναπολέοντας Μαραβέγιας και η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Kαθ. κα ∆ιονυσία Καλλινίκου.

Θα μιλήσει ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής κ. Νίκος Αλιβιζάτος με θέμα: «Στις παρυφές της πολιτικής. Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών». Θα υπάρχει ακόμη έκθεση με τεκμήρια από την ιστορία της Ιατρικής Σχολής.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016, ώρα 18.00, στην αίθουσα «Κ. Θ. ∆ημαράς», Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ

Είσαι Φοιτητής της Νομικής Αθηνών; Μείνε Ενημερωμένος. Δες ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr