Νομική Σχολή ΕΚΠΑ, δωρεάν στάθμευση, φοιτητές ΑμεΑ  Νομική Σχολή ΕΚΠΑ: Τέλος η δωρεάν στάθμευση για τους φοιτητές ΑμεΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

Νομική Σχολή ΕΚΠΑ: Τέλος η δωρεάν στάθμευση για τους φοιτητές ΑμεΑ

Αποκλεισμένος ήταν το πρωί της Δευτέρας ο χώρος στάθμευσης της Νομικής Σχολής στην οδό Σίνα από την Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία μετά την ανακοίνωση της Πρυτανείας ότι οι δύο φοιτητές με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στη σχολή θα πρέπει από εδώ και στο εξής να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή ύψους 20 ευρώ προκειμένου να έχουν θέση στάθμευσης.

Η ενημερωτική σελίδα των φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο FACEBOOK (ΕΔΩ)


Ο εκπρόσωπος της Κίνησης κ. Αντώνης Ρέλλας μιλώντας στον ΣΚΑΙ διευκρίνισε ότι το υπόγειο γκαράζ της Νομικής Σχολής είναι δημόσιο κτίριο τονίζοντας ότι είναι δύο οι φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση.

Ακόμη κατήγγειλε ότι δεν υπάρχουν καν υποδομές για ανάπηρους στο κτίριο στην οδό Σίνα εξηγώντας παράλληλα ότι «βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο μέσος άνθρωπος με αναπηρία έχει κόστος διαβίωσης τρεις φορές υψηλότερο σε σχέση με τον άνθρωπο χωρίς αναπηρία».

Τέλος πρόσθεσε ότι «απαιτούμε από την πρυτανεία να αποσύρει την κατάπτυστη απόφαση… Έχουμε αποκλείσει το χώρο στάθμευσης, ελπίζω οι πρυτανικές αρχές να μας καταδεχθούν».

Νεότερη ενημέρωση: Νομική ΕΚΠΑ: Βρέθηκε λύση για την δωρεάν στάθμευση των φοιτητών ΑμεΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr