Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Διαβάστε την ανακοίνωση κινητοποιήσεων! Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Διαβάστε την ανακοίνωση κινητοποιήσεων!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Τούρκικων Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού Αρχαιολογικού του ΕΚΠΑ, Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας και  του Πανεπιστημίου του Πειραιά πήραν την παρακάτω απόφαση:

Η απόφαση έχει ως εξής:

Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των “κόκκινων γραμμών” βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα -Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου «μνημονίου».


Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας φοιτητής να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως και αν ονομαστεί το νέο μνημόνιο η ουσία είναι ότι νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών.

Ο «έντιμος συμβιβασμός» είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμφωνία που ετοιμάζεται έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.

Θέλουν «έντιμο συμβιβασμό» για να συμβιβαστούμε με την τεράστια υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Θέλουν να συμβιβαστούμε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κλέβει από τις σχολές μας τα αποθεματικά. Θέλουν να συμβιβαστούμε με τα τεράστια εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές μας.

Στις 11 Ιούνη ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές, με τους εργαζόμενους, διαδηλώνουμε στις 19:30 στην Ομόνοια ενάντια στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη: Καμία ανοχή σε νέα μνημόνια και αντιλαϊκές συμφωνίες! Κατάργηση των προηγούμενων μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων!

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr