Επεισόδια έξω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημίου Επεισόδια έξω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημίου - ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο, ενώ χρησιμοποίησαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, για να απομακρύνουν κουκουλοφόρους που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και πετούσαν πέτρες και καδρόνια. 

Οι αστυνομικοί έχουν παραταχθεί στα Προπύλαια για να μην εισέλθουν οι κουκουλοφόροι. 

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις της αστυνομίας, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να προσεγγίσουν το κτήριο που τελεί υπό κατάληψη από 15 άτομα για 18η ημέρα. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους αντιεξουσιαστές προς την πλευρά της πλατείας Ομονοίας. Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν και πάλι φωτιά σε κάδους.


Παράλληλα, η αστυνομία απομάκρυνε από το σημείο περίπου 400 πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, διαφωνώντας στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

"Θέμα ωρών" χαρακτήριζε το πρωί τη λήξη της κατάληψης της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Γιάννης Πανούσης. 

Μιλώντας στο Mega, o αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν στέλνει μήνυμα αδυναμίας, ούτε και ανοχής.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

 

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr