Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ζητά παιδιά για να εκτιμήσει τις δεξιότητες τους

Παιδιά χωρίς αναπτυξιακά, συμπεριφορικά ή μαθησιακά προβλήματα ηλικίας από 6 έως 15 ετών ζητά η Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ώστε να προχωρήσει σε εκτίμηση δεξιοτήτων τους.  

Η εξέταση γίνεται δωρεάν, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο κλινικής μελέτης.  

Η αξιολόγηση ολοκληρώνεται σε ένα ραντεβού διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας και περιλαμβάνει:


Α) Κλινική εξέταση από Αναπτυξιολόγο Παιδίατρο

Β) Μαθησιακή αξιολόγηση από Eιδικό Παιδαγωγό.

Γ) Αξιολόγηση του Νοητικού Δυναμικού (Raven test) από Eιδικό Ψυχολόγο.

Δ) Ψυχοφυσιολογικές μεθόδους που εξετάζουν τρία επίπεδα λειτουργιών με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ):

1) την κινητικότητα των άνω άκρων,

2) την αντίληψη του χρόνου και

3) την ικανότητα λογικής κρίσης και λήψης αποφάσεων

Ε) Ηλεκτροεγκεφαλογραφική καταγραφή με χρήση ασύρματου ηλεκτροεγκεφαλογράφου.

ΣΤ) Τα παιδιά συμπληρώνουν ειδικά ερωτηματολόγια αξιολόγησης προσωπικότητας, άγχους και συναισθηματικής κατάστασης.

Ζ) Οι γονείς συμπληρώνουν αντίστοιχου περιεχομένου ερωτηματολόγια που αφορούν τους ίδιους.   Η παρούσα μελέτη προτείνεται ως ενιαίο σύνολο αξιολόγησης γνωστικών και κινητικών λειτουργιών, με στόχο να τις αναδείξει σε θεμελιώδεις παραμέτρους σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο.  

Η συμμετοχή σας αποτελεί εξαιρετική συμβολή προς την κατεύθυνση αυτή και συνιστά παράλληλα σημαντική ευκαιρία για εσάς και το παιδί σας. Τα προσωπικά στοιχεία θα παραμείνουν απόρρητα. Δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, καμία επίπτωση στην υγεία του παιδιού.   Η μελέτη γίνεται από: την Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).  

Στην παρούσα φάση καλούνται έως 31 Μαρτίου να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών.   Για ραντεβού καλέστε 210 746 7457, 693 9750609 (κ. Γεράσιμος Μακρής), e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr