Το ΙΚΥ στηρίζει φοιτητές της Νομικής του ΕΚΠΑ που κατέλαβαν την τρίτη θέση στον κόσμο σε διεθνή διαγωνισμό

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο χορηγικού προγράμματoς του Ιδρύματος με την Εθνική Τράπεζα, πάντα δίπλα σε πρωτοβουλίες που προάγουν την Αριστεία σε όλα τα επίπεδα, κάλυψε το σύνολο των εξόδων μετάβασης και διαμονής της ομάδας προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις ΗΠΑ, για να λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2014 (FDI Moot - http://www.fdimoot.org) στις 24-26 Οκτωβρίου 2014. 

Η ομάδα των φοιτητών νίκησε και κατέκτησε την τρίτη θέση στον κόσμο!

Ο διαγωνισμός εικονικής διεθνούς επενδυτικής διαιτησίας FDI Moot αφορά στο συνεχώς εξελισσόμενο διεθνές δίκαιο προστασίας αλλοδαπών επενδύσεων και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας διαιτητικής επίλυσης διεθνών επενδυτικών διαφορών.  Διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Centre for International Studies (Salzburg, Austria), των Νομικών Σχολών των πανεπιστημίων του Suffolk (Boston, Massachusetts), και Pepperdine (Malibu, California), του German Institution of Arbitration (DIS), (Frankfurt/Cologne, Germany), καθώς και του Centre of European Law του πανεπιστημίου King's College London. 


Ως κριτές στον Παγκόσμιο Γύρο του διαγωνισμού FDI Moot συμμετείχαν αναγνωρισμένης φήμης ακαδημαϊκοί και στελέχη διεθνών δικηγορικών εταιρειών.

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε φέτος για δεύτερη φορά στο διαγωνισμό FDI Moot, και η Ομάδα της αποτελείτο από τους προπτυχιακούς φοιτητές Λεωνίδα Βυζά-Ασημακόπουλο, Ειρήνη Κικαρέα, Θεοδώρα-Θέτιδα Κουτεντάκη, Αλίκη-Αθηνά Παπαναστασίου και Κλεονίκη-Μαρία Σεργάκη.  Η Ομάδα προετοιμάστηκε υπό την επιστημονική επίβλεψη και καθοδήγηση του Δρ. Αναστασίου Γουργουρίνη, συνεπικουρούμενου από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ιωάννη Μηλιώνη, Νικόλαο Μπουραζέλη και Μαρία Σουρβάνου, μέλη της Ομάδας που εκπροσώπησε τη Νομική στον περυσινό διαγωνισμό FDI Moot 2013, ως student coaches.

 «Κατακτήσαμε την Τρίτη θέση στον κόσμο και αυτό δεν θα το είχαμε καταφέρει αν δεν είχαμε την άψογη αρωγή και συνδρομή του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, το οποίο μας βοήθησε πάρα πολύ να εκπληρώσουμε αυτόν τον τεράστιο στόχο και να δείξουμε ότι οι νέοι της Ελλάδας μπορούμε να καταφέρουμε  πολύ μεγάλα πράγματα.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΙΚΥ για αυτή του την συνδρομή και να ευχηθώ να έχουμε και άλλες τέτοιες επιτυχίες στο μέλλον», δήλωσε ο φοιτητής Ιωάννης Μηλιώνης.

«Η  Αριστεία είναι ο μόνος ρεαλισμός σε μια χώρα που βιώνει βαθειά κρίση. Εσείς είστε αυτός ο ρεαλισμός.  Είστε οι άριστοι και πρέπει να σας στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», είπε η πρόεδρος του ΙΚΥ καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα απευθυνόμενη στα παιδιά.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος της Εθνικής Τράπεζας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνδράμει από φέτος και για τα επόμενα δυο χρόνια, σε δράσεις διεθνών φοιτητικών διαγωνισμών.  

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr