Επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας απαίτησαν να ανοίξουν όλες οι κλειδωμένες εσωτερικές θύρες του ΕΚΠΑ

Επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας απαίτησαν να ανοίξουν όλες οι κλειδωμένες εσωτερικές θύρες του ΕΚΠΑ...

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ με ανακοίνωση του δηλώνει τα εξής:

Επισημαίνουμε ότι η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, παρά τη σχετική δέσμευσή της μπροστά στους επιθεωρητές εκείνη τη μέρα, από την Παρασκευή μέχρι και χθές αρνούνταν να μας παραδώσει το πόρισμά τους, το οποίο και παραλάβαμε τελικά χθες από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας.


Οι επιθεωρητές, οι οποίοι σημειώνουν ότι η Διοίκηση αρχικά αρνήθηκε να τους επιτρέψει την είσοδο στο κτήριο, διαπίστωσαν ότι:

- Οι εξωτερικές πόρτες του κτηρίου ήταν όλες κλειδωμένες

- Εσωτερικές πόρτες ήταν κλειδωμένες επίσης

Μετά από τη διαπίστωση των σχετικών παραβάσεων, απαίτησαν:

Να ανοίξουν όλες οι κλειδωμένες εσωτερικές θύρες του κτηρίου που τυχόν μπορεί να εγκλωβίσουν εργαζόμενους και να παραμείνει τουλάχιστον μία από τις εξωτερικές του κτηρίου ανοικτή

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, δεν εφάρμοσε τη δεύτερη υπόδειξη ούτε την Παρασκευή, ούτε τη Δευτέρα, αντίθετα, αμέσως μετά την αποχώρηση των επιθεωρητών την Πέμπτη, η εξωτερική πύλη κλειδώθηκε και παρέμεινε κλειδωμένη μέχρι και την ώρα που το κτήριο άνοιξε από εργαζόμενους και φοιτητές, τη Δευτέρα.

Να σημειώσουμε ότι, στην χθεσινή μας συνάντηση με δύο Αναπληρωτές Πρύτανη, ο αρμόδιος για θέματα ασφάλειας απέδωσε σε «υπερβάλλοντα ζήλο» [κάποιων –ποιών;] το κλείδωμα των εσωτερικών θυρών του κτηρίου. Να φανταστούμε άραγε ότι κάποιοι εργαζόμενοι στη φύλαξη πήραν την πρωτοβουλία μόνοι τους και κανένας από τους Αναπληρωτές Πρύτανη που μπαινόβγαιναν στο κτήριο επί τέσσερις μέρες δεν το παρατήρησε; Ή μήπως ότι το μέτρο πάρθηκε σε ένα σχέδιο οχυρωματικής τακτικής για την αντιμετώπιση μιας «κατάστασης πολιορκίας» του κτηρίου, που κάποιοι φαντάζονταν, από τον «εσωτερικό εχθρό», τους φοιτητές του Ιδρύματος –π.χ. σπάνε την εξωτερική πύλη, θα κολλήσουν στις εσωτερικές πόρτες και θα προλάβουν τα ΜΑΤ να τους συλλάβουν πριν «αλώσουν» το κτήριο;

Δημοσιοποιούμε το πόρισμα για την αποκατάσταση της αλήθειας που τόσο έχει παραποιηθεί αυτές τις μέρες από τις ανακοινώσεις της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές του Ιδρύματος διασφαλίζουν με την παρουσία τους στο κτήριο ότι δε θα επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα τα οποία και τα δικαιώματά μας παραβιάζουν και τη νομοθεσία περί υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Χθες, Τρίτη, οι εργαζόμενοι δούλεψαν στο κτήριο με τις εσωτερικές και εξωτερικές πύλες ξεκλείδωτες για πρώτη φορά μετά από πολλές μέρες.

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr