ΕΚΠΑ: Το νέο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ)

ΕΚΠΑ: Το νέο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ)

Το νέο Τμήμα "Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών" (ΔΕΟ) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι γεγονός και ξεκινά με υψηλούς στόχους να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία προγράμματα διοίκησης επιχειρήσεων.

Η ίδρυση του Τμήματος ΔΕΟ εκπηγάζει από την αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες που θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη επιστημονική γνώση και εφόδια για τη χρηστή διοίκηση των επιχειρήσεων και των οργανισμών.


Εμείς στο Τμήμα ΔΕΟ δεσμευόμαστε να προσφέρουμε τα βασικά θεμέλια στην επιστήμη της διοίκησης επιχειρήσεων υιοθετώντας την αρχή της σύζευξης της θεωρίας με την εφαρμογή των αρχών της διοίκησης. Το αποτέλεσμα είναι η σύνδεση της εκπαίδευσης με την οικονομία μέσω ευκαιριών συνεργασίας με επιχειρήσεις και οργανισμούς παρέχοντας στους φοιτητές μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία. Το όραμα του Τμήματος ΔΕΟ είναι η δημιουργία υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οδηγούν στην ακαδημαϊκή αριστεία αλλά και η σύνδεσή τους με τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και γενικότερα την οικονομία για την οικοδόμηση συνθηκών ενός υπεύθυνου μέλλοντος. Η αποστολή του Τμήματος ΔΕΟ είναι η συνεχής μεταλαμπάδευση της γνώσης στους φοιτητές του μέσα από την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα η οποία δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές για αυτούς, τα μέλη ΔΕΠ και τους συνεργάτες του.

Το νέο Τμήμα ΔΕΟ ξεκινά τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, υποδεχόμενο τους πρώτους φοιτητές του τον Οκτώβριο του 2019. Απευθύνεται σε απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στις σύγχρονες επιστημονικές, ερευνητικές και εφαρμοσμένες απαιτήσεις ως προς την Επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων και οραματίζονται να γίνουν άριστοι επιστήμονες, επιτυχημένα στελέχη και κυρίως άξιοι ηγέτες που θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο μέλλον της κοινωνίας μας.

Το προσεκτικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Σπουδών του νέου Τμήματος στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένης γνώσης και σύγχρονης επιχειρηματικής προσέγγισης σχετικά με τις διάφορες λειτουργίες της επιχείρησης, όπως το Μάνατζμεντ, η Στρατηγική, τα Χρηματοοικονομικά, το Μάρκετινγκ, το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, η Ψηφιακή Επικοινωνία, η Λογιστική, η Επιχειρησιακή Έρευνα, η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης. Εκτός από τα μαθήματα κορμού, το πρόγραμμα σπουδών συμπληρώνουν τα μαθήματα επιλογής από πλήθος αντικειμένων που προσφέρει το Ε.Κ.Π.Α., αλλά και τα μαθήματα κατεύθυνσης που ολοκληρώνουν την επιστημονική κατάρτιση των σπουδαστών. Οι φοιτητές επιλέγουν μεταξύ τριών σύγχρονων κατευθύνσεων σπουδών που εστιάζουν στα αντικείμενα που απαιτεί η 4η Βιομηχανική Επανάσταση: 1) Χρηματοοικονομική, 2) Εμπορική Διοίκηση (Marketing) και Ψηφιακή Επικοινωνία, και 3) Επιχειρηματική Πληροφορική και Αναλυτική (Business Informatics and Analytics).

Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την επιχειρηματικότητα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στη θερμοκοιτίδα του Κέντρου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, να γνωρίσουν από μέσα μια επιχείρηση μέσω της Πρακτικής Άσκησης σε μια από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και οργανισμούς, να εντρυφήσουν στα μυστικά της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, των χρηματικών πόρων και των επενδύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές στο νέο Τμήμα ΔΕΟ και με την αρωγή επιτυχημένων Ελληνικών Επιχειρήσεων, έχουν εξασφαλιστεί τουλάχιστον 5 υποτροφίες για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος λειτουργίας του. Οι υποτροφίες θα δοθούν σε ισάριθμους φοιτητές με βάση την αριστεία.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, στο Τμήμα ΔΕΟ προσφέρεται το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων," ενώ τα μέλη ΔΕΠ του ΔΕΟ συμμετέχουν στο διατμηματικό ΠΜΣ "Φιλοσοφία και Διοίκηση" και στο Διατμηματικό/ Διαπανεπιστημιακό ΠΜΣ "Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής." Παράλληλα, το ΔΕΟ έχει την ευθύνη λειτουργίας του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του Κέντρου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και αποκλειστική ερευνητική και εκπαιδευτική συνεργασία με το "Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων Αξίας" ενώ το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών και το Κέντρο Μελέτης και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής προσφέρουν ευκαιρίες στους καθηγητές και τους φοιτητές να αναπτύξουν την έρευνα στη διοίκηση και τις επιχειρήσεις. Οι καθηγητές του Τμήματος έχουν συνεργασθεί με επιχειρηματίες για να προσομοιώσουν ανταγωνιστικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα για τους φοιτητές οι οποίοι μέσα από ομάδες αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα της σκέψης και προτείνουν καινοτόμες λύσεις και στρατηγικές.

Η συνεχής απαίτηση της αριστείας, η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, η εκπαιδευτική θεματολογία που ανταποκρίνεται στα αντικείμενα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, οι δυνατότητες συμμετοχής των φοιτητών σε Πρακτική Άσκηση, οι προσφερόμενες υποτροφίες για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, οι συνεργασίες με Κέντρα έρευνας και εκπαίδευσης καθιστά το Τμήμα ΔΕΟ ένα προσφιλή προορισμό για υποψηφίους που επιζητούν να επιτύχουν στο χώρο των επιχειρήσεων.

Σας προσκαλώ να μελετήσετε την ιστοσελίδα του Τμήματος ΔΕΟ για να αντλήσετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών, τα μαθήματα, τους καθηγητές, τη φοιτητική μέριμνα και γενικά τις σπουδές στο Ε.Κ.Π.Α. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο 210 3689460 ή να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καθηγητής Νικόλαος Μυλωνάς

Πρόεδρος Προσωρινής Συνέλευσης Τμήματος ΔΕΟ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr