Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ αρνείται πεισματικά να ακούσει τους φοιτητές και τα αιτήματά τους

Συνεχίζοντας και σήμερα το λοκ-άουτ, η Διοίκηση του ΕΚΠΑ αρνείται πεισματικά να ακούσει τους φοιτητές και τα αιτήματά τους. Αρνείται να τα κοιτάξει στα μάτια και να ακούσει το απλό αίτημά τους για διεξαγωγή Συγκλήτου με θέματα τις διαγραφές, τη σίτιση και τη φοιτητική μέριμνα. Αρνείται να ακούσει τη διαμαρτυρία τους για τους σεκιουριτάδες και την καθαριότητα.

Φοιτητές της Φιλοσοφικής και της Νομικής, με απόφαση των γενικών συνελεύσεών τους, είχαν προγραμματίσει τη Δευτέρα, 13/10, συμβολική κατάληψη αντιδρώντας στις επικείμενες διαγραφές σην αναγκαστική επίδειξη ταυτοτήτων και στην εγκατάσταση Security στην Πανεπιστημιούπολη. Με εντολή του πρύτανη του Ιδρύματος Θεόδ. Φορτσάκη, κλειδώθηκαν οι πόρτες και κανείς δεν μπήκε στο κτίριο. Οι φοιτητές αρχικά αποχώρησαν αλλά επανήλθαν ζητώντας να επιδώσουν στις Πρυτανικές αρχές, ψήφισμα διαμαρτυρίας. 

Δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν απέναντι στουςφοιτητικούς συλλόγους που τελικά κατάφεραν να προσεγγίσουν τα Προπύλαια για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η προγραμματισμένη για το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία εμποδίστηκε νωρίτερα με ΜΑΤ, απαγόρευση εισόδου και αναστολή όλων των λειτουργιών της Πρυτανείας.


Διαβάστε Επίσης: Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών - Το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία και τη διεκδίκηση είναι αδιαπραγμάτευτο 

Φωτό Δρομογράφος

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr