Ειδική ομάδα της αστυνομίας «σαρώνει» την Πανεπιστημιούπολη μετά τα απανωτά κρούσματα ληστείων

Ειδική ομάδα της αστυνομίας «σαρώνει» την Πανεπιστημιούπολη μετά τα απανωτά κρούσματα ληστείων

Οι καταγγελίες Πανεπιστημιακού αλλά και φοιτητών για περιστατικά κλοπών και ληστειών ακόμα και επιθέσεων με μαχαίρι από συμμορίες, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο. Όπως αποκάλυψαν σήμερα τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τις προηγούμενες ημέρες έγιναν επιχειρήσεις της αστυνομίας στον χώρο και έγιναν συλλήψεις.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία, συνελήφθησαν δυο άτομα 34 και 36 ετών, για ληστείες σε βάρος πεζών στην Πανεπιστημιούπολη.


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώθηκε έξαρση των ληστειών σε βάρος πολιτών, οι οποίοι κινούνταν πεζοί εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου. Από την αρχική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καισαριανής εξακριβώθηκε ότι όλες οι προαναφερόμενες ληστείες είχαν διαπραχθεί από τα ίδια άτομα. Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το βράδυ της Παρασκευής οι δράστες προσέγγισαν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης 20χρονο αλλοδαπό και προσπάθησαν να τον ληστέψουν, πλην όμως το θύμα αντιστάθηκε και περιπολούντες αστυνομικοί της ειδικής ομάδας, που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, τους καταδίωξαν και τους ακινητοποίησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες τις τελευταίες μέρες, μαζί με ένα ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, εντόπιζαν τα θύματά τους εντός της Πανεπιστημιούπολης, στην περιοχή του Ζωγράφου, και είτε προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς είτε αποσπώντας την προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα, τους ακινητοποιούσαν και ακολούθως με τη απειλή αιχμηρού αντικειμένου τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα καθώς άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς, ένα κατσαβίδι, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα πορτοφόλι καθώς και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, τα θύματα των οποίων αναγνώρισαν τους δράστες.

Περαιτέρω, ο 34χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές, ενώ ο 36χρονος για κλοπές, ναρκωτικά και παράνομα παίγνια.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Μαχαίρωσαν και λήστεψαν φοιτητή στο ΕΚΠΑ - Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr