Φοιτητές του ΟΠΑ προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εμβόλιμη εξεταστικη

Φοιτητές του ΟΠΑ προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εμβόλιμη εξεταστικη την Πέμπτη 8/6 στις 12:30

Την Πέμπτη, λοιπόν, δίνουμε μαζικά το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στον χώρο της πρυτανείας. Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ανακοίνωση για τη διεξαγωγή και το πρόγραμμα της εμβόλιμης εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές και δεν κάνουμε ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές αναφέρουν:


«Είμαστε στην 1η βδομάδα του Ιουνίου και δεν έχει υπάρξει πρόγραμμα ή έστω ανακοίνωση για την διεξαγωγή εμβόλιμης εξεταστικής στη σχολή μας, κάτι που προφανώς σημαίνει οτι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ.

Σε μια περίοδο που όλοι οι φοιτητές/τριες αγωνιούν να τελειώσουν τις σπουδές τους για να βγούν στην αγορά εργασίας, να κανουν καποιο μεταπτυχιακο, να εκπληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία ή γιατί απλώς οι οικογένειες τους δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις σπουδές τους περαιτερω, η διοίκηση του πανεπιστημίου επιλέγει να μην γινει εμβόλιμη εξεταστική.

Είσαι Φοιτητής στο ΟΠΑ; (ΔΕΣ ΕΔΩ)

Να αναφέρουμε ότι από το Φεβρουάριο του 17 η διεξαγωγή ή οχι εμβόλιμης εξεταστικής είναι στην κρίση της διοίκησης του κάθε ιδρύματος ξεχωριστά και όχι στην απόφαση του υπουργείου πανελλαδικά. Παρόλαυτα στην ΑΣΟΕΕ η διοίκηση αποφάσισε να μην διευκολύνει τους φοιτητές με μια κίνηση που ούτε οικονομικό κόστος έχει για το πανεπιστήμιο ούτε κάποια άλλη αρνητική συνέπεια.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια αυτή και καλούμε τους/τις συμφοιτητες/τριες μας σε ένα μάζεμα διαμαρτυρίας προς την διοίκηση με την ελπίδα οτι έστω και τωρα θα εισακουστούν οι αυτονόητες (σε άλλες σχολές) ανάγκες μας... Το μάζεμα θα γίνει στο 1ο όροφο του κεντρικου κτηριου έξω από την βιβλιοθήκη κοντά στην προτομή Μαρασλή!»

Δείτε μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr την απόφαση του ΔΣ του ΦΣ ΑΣΟΕΕ για τη διεξαγωγή εμβόλιμης εξεταστικής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr