ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικός με πολιτικά έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ!

ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικός με πολιτικά έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ καταγγέλλουν φοιτητές

Το μεσημέρι της Δευτέρας, άνδρας, που φέρεται να είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, εμφανίζεται σε βίντεο να σημαδεύει αγνώστους μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, ενώ κάποιος του φωνάζει, μεταξύ άλλων, «ρίξε μου, ρε κότα»!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από φοιτητές, ένας αστυνομικός της Ασφάλειας έβγαλε και πρόταξε το όπλο του, απειλώντας ευθέως άτομα μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, πριν φυγαδευτεί με την βοήθεια των ΜΑΤ. 


Βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και που έχει αποσταλεί από φοιτητή στα «Φοιτητικά Νέα» καταγράφει τη στιγμή που ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων τραβάει όπλο, ενώ βρίσκεται εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Επίσης καταγράφεται και η στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ εντός του πανεπιστημίου.

«Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία της. 

Σύμφωνα με την ενωτική πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ, ο άντρας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή και όταν φοιτητές αντέδρασαν, μπήκε στην σχολή βγάζοντας όπλο, στοχεύοντας και απειλώντας τους ότι θα πυροβολήσει. Στην συνέχεια, κατά τους ίδιους, φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

Η καταγγελία που δημοσιεύει η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ:

Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στο όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που βιώνουμε από την αρχή της χρονιάς στην σχολή μας. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο προαύλιο της σχολής και ομηρίας 200 φοιτητών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ΜΑΤ είχανε κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στο εσωτερικό της σχολής δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όλα αυτά έρχονται ως επακόλουθα της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξαπολύει επίθεση στην παιδεία και στα συμφέροντα των φοιτητών καταργώντας το άσυλο και προσπαθώντας να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη. Για όποιον δεν είχε πειστεί μέχρι τωρα αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάργησης του ασύλου δηλαδή αστυνομικοί να οπλοφορούν και να απειλούν φοιτητές ότι θα τους πυροβολήσουν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Ολοι/ες στην Γενική Συνέλευση του φοιτητικού μας συλλόγου Τετάρτη 26/2 13.00 αμφ. Α!

Το επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο αστυνομικός πήγε να πάρει τη φίλη του που είναι φοιτήτρια από την ΑΣΟΕΕ.

Κάποιοι φοιτητές αναγνώρισαν ότι είναι αστυνομικός και του επιτέθηκαν, ενώ προκάλεσαν φθορές και στη μηχανή του.

Ο αστυνομικός, που ήταν με πολιτικά, έβγαλε όπλο και με αυτό απειλούσε τους φοιτητές.

Επίθεση με πέτρες και ξύλα δέχθηκαν αμέσως μετά και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr