Φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ - Μπήκαν τα ΜΑΤ - Τραυματίστηκαν φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ - Μπήκαν τα ΜΑΤ - Τραυματίστηκαν φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ειδικότερα πάνω από 200 φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου και μπήκαν στο εσωτερικό του διαμαρτυρόμενοι για το "αδικαιολόγητο λοκ άουτ του Πανεπιστημίου από την Σύγκλητο" όπως δηλώνουν.

Έφοδος της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα. Η αστυνομία εισέβαλε στο ίδρυμα ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμένους φοιτητές που επιχείρησαν να «σπάσουν» το λοκ άουτ που αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, για όλη την εβδομάδα (από 11 έως 17 Νοεμβρίου).


Πληροφορίες αναφέρουν πως φοιτητές έχουν χτυπηθεί από τα ΜΑΤ. Οι εγκλωβισμένοι φοιτητές καταγγέλλουν πως η αστυνομία δεν επιτρέπει σε άτομα με ιατρικό πρόβλημα να αποχωρήσουν από το κτίριο ενώ η κατάσταση είναι αποπνικτική.

Σημειώνεται πως τα επεισόδια λαμβάνουν χώρα μία μέρα μετά το προσωρινό «λουκέτο” που έβαλε η σύγκλητος στην ΑΣΟΕΕ μέχρι την 17η Νοεμβρίου, ενώ είχε προηγηθεί πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατείας Βικτωρίας στις 11 το πρωί της Δευτέρας, όπου από εκεί κατευθύνθηκαν προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενοι για την αδικαιολόγητη, όπως χαρακτήρισαν, απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το κτίριο της σχολής.

Σε κείμενό τους χαρακτηρίζουν την απόφαση τη Συγκλήτου ως μία από τα πιο αυταρχικά μέσα που χρησιμοποιεί για να καταστείλει τον φοιτητικό σύλλογο. 

Επίσης δήλωσαν πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.

Ενημέρωση (15:13):

Αποχώρησαν οι φοιτητές από την ΑΣΟΕΕ και πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς το Πολυτεχνείο. Οι φοιτητές σημειώνουν πως θα ακολουθήσει συντονιστικό στο Πολυτεχνείο.

Τελευταία ενημέρωση (15:45):

Σε πορεία σήμερα στις 6μμ στα Προπύλαια καλεί η γενική συνέλευση του Πολυτεχνείου.

(Συνεχής ενημέρωση)

Βίντεο και εικόνες

Τα ΜΑΤ μπαίνουν στην ΑΣΟΕΕ

Φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ

Ένταση προκλήθηκε και όταν ο Νίκος Φίλης προσπάθησε να κάνει δηλώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr