ΟΠΑ: Έναρξη αιτήσεων πρακτικής άσκησης καλοκαιρινής περιόδου 2018

ΟΠΑ: Έναρξη αιτήσεων πρακτικής άσκησης καλοκαιρινής περιόδου 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση για τη καλοκαιρινή περίοδο 2018, υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών: Από 07/05/2018 έως και 21/05/2018


Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να λάβουν υπ’ όψιν τα εξής:

Να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει το αργότερο έως 23/05/2018, συνεπώς θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων μέχρι αυτή την ημερομηνία.

ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.

Αν δεν έχετε Βιογραφικό Σημείωμα ή θέλετε να το βελτιώσετε μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο προετοιμασίας για την πρακτική άσκηση στις 10 Μαΐου 2018. Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση.

Η διενέργεια συνεντεύξεων και η τελική επιλογή γίνεται από την εταιρία. Οι εταιρείες θα λάβουν τα βιογραφικά σας μετά το πέρας των αιτήσεων και θα σας καλέσουν εφόσον ενδιαφέρονται στους χρόνους που θα ορίσουν οι ίδιες.

Η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής σας άσκησης ορίζεται από τις 07/06 και μετά, πάντα μετά από συνεννόηση με το γραφείο πρακτικής άσκησης.

Στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μπορείτε να συμμετάσχετε μόνο μία φορά (είτε με κονδύλια ΕΣΠΑ, είτε με άλλους πόρους). Στη τρέχουσα περίοδο πρακτικής άσκησης δεν υπάρχει χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Όσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρία της επιλογής τους στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ. Λεπτομέρειες για τους όρους ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε την Ερώτηση 18 στον ιστότοπο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ: http://www.internship.aueb.gr/faq.php).

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης & Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών  (Αντώνης Ρούσσος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210- 8203806)
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Μαρία Κανέλλα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210- 8203813)
  • Τμήμα Πληροφορικής  (Ελευθερία Νυφλή, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210- 8203815)
  • Τμήμα Στατιστικής & Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210- 8203825)

ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 11.00 ΜΕ 15.00

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2018

H Μονάδα Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ΟΠΑ διοργανώνει σεμινάριο προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2018.

Ημερομηνία

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τόπος

Αμφιθέατρο Α, ισόγειο κεντρικού κτιρίου

Ώρες

11.00 – 14.30 (Απαραίτητο να βρίσκεστε στo αμφιθέατρο 15’ πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

 

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική, αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

  • Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ
  • Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα
  • Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς
  • Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο «Βιογραφικό Σημείωμα», καθώς και το προσωπικό τους βιογραφικό σημείωμα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το σεμινάριο γίνονται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 08/05/2018. Την Τετάρτη 09/05/2018 θα λάβετε επιβεβαιωτικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Γραφείο μας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΟΠΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr